В Індії вперше за 30 років люди побачили Гімалаї

В Індії вперше за 30 років люди побачили Гімалаї
Багато жителів північної Індії побачили цю картину вперше в житті

Зірки і гори стали видні тому, що в країні стало чистішим повітря

Жителі північної частини Індії змогли вперше за 30 років побачити засніжені верхівки Гімалаїв прямо з дахів своїх будинків. Багато хто побачив цю картину вперше в житті.

Як пише українські мандрівник Артемій Сурін, уся справа в тому, що в країні значно знизився рівень забрудненості повітря.

Також індійці відзначають, що по ночах вони бачать на небі безліч зірок, чого вони теж давно не спостерігали.

«Ніколи не бачив гірський хребет Даулдхар з даху мого будинку в Даландхарф. І не міг уявити, що це можливо. Наочний приклад, як сильно ми забруднюємо Землю», розповів місцевий житель в публікаціях індійських ЗМІ.

З 22 березня в Індії діє жорсткий карантин через пандемію коронаірусу. І, як відзначають експерти, з його введенням рівень забрудненості повітря значно знизився.

На наступний день після карантину в одному тільки Делі він впав на 44%.

За даними India Today Data Intelligence Unit, в період з 16 по 27 березня якість повітря в країні в середньому покращилася на 33%.

 

Балбір Сінкх Січевал, еко-активіст з Індії, вважає, що громадськість не повинна ігнорувати те, що трапилося.

 

«Я просто ніколи в житті і не думав, що зможу побачити такий чистий навколишній світ, - сказав він. - Сталося неймовірне. І це значить, що немає нічого неможливого. Нам треба працювати спільно, щоб зберегти мир таким же чистим».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: