В Україні під час карантину скоротилася кількість дуже щасливих людей, - опитування

В Україні під час карантину скоротилася кількість дуже щасливих людей, - опитування
70% вважають, що щастя людини залежить в першу чергу від внутрішнього стану, - дослідження

Більшість опитаних українців (57%) вважають себе скоріше щасливими, - соціологи

В Україні під час карантину істотно скоротилася кількість дуже щасливих людей. Наразі їх кількість становить 19% серед усіх опитаних, що майже вдвічі менше у порівнянні з 2018 роком.  Про це свідчать дані опитування Соціологічної групи «Рейтинг», проведеного в кінці березня - на початку квітня 2020 року.

За даними опитування, більшість українців, як і раніше, вважають себе скоріше щасливими, - 57%, не дуже щасливими - 16%, важко відповісти – 7% і лише 2% - почуваються абсолютно нещасними.

Зазначається, 70% вважають, що щастя людини залежить в першу чергу від внутрішнього стану. Водночас, 21% переконані, що щаслива людина чи ні - це залежить від зовнішніх обставин.

screenshot_7_01

Соціологічна група «Рейтинг» провела опитування методом CATI (computer-assisted telephone interviews - телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера) на основі випадкової вибірки телефонних номерів. Вибіркова сукупність: І хвиля (27-28.03 2020) - 1660 респондентів, ІІ хвиля (3-4.04.2020) - 1700 респондентів у віці від 18 років і старше. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою ймовірністю 0,95: не більше 4%.

Нагадаємо, за даними опитування Соціологічної групи «Рейтинг», з початку карантину, оголошеного через пандемію коронавірусу, серед українців значно зросла частота перегляду новин: 49% почали стежити за ним частіше. Крім того, 38% опитаних зазначили, що стали частіше дивитися фільми та серіали, 35% - прибирати вдома, 32% - готувати їжу.

Також дані опитування Соціологічної групи «Рейтинг» свідчать про те, що більше половини українців (56%) заявили, що обмежили вихід з будинку зв'язку з карантином через епідемію коронавірусу.

Як повідомлялось, станом на 9:00 8 квітня в Україні 1668 лабораторно підтверджених випадків Covid-19, з них 52 летальні, 35 пацієнтів одужали. За добу було зафіксовано 206 нових випадків.

До слова, станом на ранок 8 квітня в усьому світі зареєстрували 1 430 141 випадок зараження коронавірусом. Разом з тим, одужали від коронавірусу 301 130 осіб. Також у всьому світі зареєстрували 82 119 летальних випадків.

У США почали випробовувати вакцину від коронавірусу.

Нагадаємо, у Всесвітній організації охорони здоров'я заявили, що дослідження з розробки вакцин і способів лікування коронавірусу проводять «з неймовірною швидкістю».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: