В Ісландії будь-якої миті може статися виверження найбільшого вулкану

В Ісландії будь-якої миті може статися виверження найбільшого вулкану
Вулкан Ерайфайокутль

У 2010 році через виверження ісландського вулкану Ейяф'ятлайокютль на шість днів був повністю закритий європейський повітряний простір

Ісландський департамент цивільної оборони опублікував плани евакуації через посилення активності вулкану Ерайфайокутль на південному сході країни.

Про це повідомляє Iceland Monitor.

Згідно з планом, в разі евакуації через виверження вулкана людям у цьому районі пропонується негайно зібратись у трьох пунктах збору і чекати на подальші вказівки.

bd24c28-1008886_02

Якщо почнеться значний викид вулканічного попелу або вулканічної породи, людям пропонується шукати притулку в найближчій будівлі та дотримуватися подальших інструкцій.

Супутник Європейського космічного агентства сфотографував поверхню вулкану з космосу. На знімках видно, що наприкінці жовтня в кальдері вулкану не було тріщин, проте вже 8 листопада всередині кальдери з'явилися чіткі зміни та очевидні тріщини.

c57b418-1008504

На знімках, зроблених супутником 20 листопада, ці тріщини набагато більші за розмірами.

Ерайфайокутль - найвищий пік Ісландії висотою 2110 метрів. Він майже повністю вкритий льодовиком і належить до Національного парку Ватнайокутль. Виверження цього вулкану відбувалося двічі в 1362 та 1727 роках.

Нагадаємо, у 2010 році через виверження ісландського вулкану Ейяф'ятлайокютль на шість днів був повністю закритий європейський повітряний простір, вперше з часів Другої світової війни.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: