У Києві відкрили пункт збору гуманітарної допомоги для жителів Авдіївки

У Києві відкрили пункт збору гуманітарної допомоги для жителів Авдіївки
Бойовики продовжують обстрілювати Авдіївку

Першу машину із допомогою буде відправлено на Донбас завтра

У столиці запрацював пункт збору гуманітарної допомоги для евакуйованих жителів Авдіївки. Збір допомоги у зв’язку із надзвичайною ситуацією було відкрито полком «Київ» за адресою: Київ, вул. Будівельників, 6.

Про це «Главкому» повідомив народний депутат Євген Дейдей.

«Завтра о 17:00 на Донбас буде відправлено першу машину з допомогою», – сказав депутат, додавши, що у пункті збирають теплі речі, продукти харчування, ліки та інші предмети першої необхідності.

Він також розповів, що маршрути автобусів, які вивозитимуть людей з Авдіївки, розголошуватися не будуть.

«Ми зараз допомагаємо співробітникам МНС проводити евакуацію, – повідомив нардеп. – І ми б не хотіли ще говорити про маршрути пересування автобусів. Тому що в Авдіївці насправді дуже багато коригувальників. І ведеться прицільний вогонь для того, щоб завдати більшої шкоди мирному населенню».

Станом на 11:40 бойовики продовжують обстрілювати Авдіївку.

Вже третю добу місто перебуває під масованими обстрілами бойовиків. Поранено чоловіка, внаслідок прямих влучань пошкоджено чотири будинки та шість квартир у п’ятиповерхівці. У місті, де немає світла, води та опалення, оголошено надзвичайний стан. На місці головою Донецької військово-цивільної адміністрації Павлом Жебрівським розгорнуто оперативний штаб, куди увійшли посадові особи ВЦА та силовики.

Рятувальниками відпрацьовано питання евакуації близько 12 тисяч громадян до найближчих 10 населених пунктів (Краматорська, Костянтинівки, Дружківки, Покровська, Селидового, Горняка, Новгородського, Українська, Бахмута, Слов’янська). Для цього підготовлено та утримуються в готовності 80 автобусів, які одночасно можуть евакуювати до 3 тисяч людей, повідомляється на офіційній сторінці ДСНС у Facebook.

Крім цього, для евакуації населення сплановано роботу двох приміських електропоїздів, що можуть евакуювати до 1 тис. 600 осіб за один рейс.

Разом з тим, згідно з повідомленням, місцевими органами влади у взаємодії із ДСНС організовано функціонування 11 пунктів обігріву на території Авдіївки. «Забезпечено мінімальний тиск та температуру теплоносія (до 40 градусів) в системі теплопостачання міста. У квартирах підтримується температура повітря 15-16 градусів тепла. Тимчасово призупинено роботу 14 дошкільних та загальноосвітніх закладів», – додали у ДСНС.

Як зазначається, також організовано контроль за протипожежним захистом печей коксохімічного заводу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: