Індійський скандал в «Укроборонпромі»: в НАБУ прокоментували розслідування

Індійський скандал в «Укроборонпромі»: в НАБУ прокоментували розслідування
Фото: прес-служба НАБУ

Про підозру в «Спецтехноекспорті» поки нікому не повідомили

Детективи Національного антикорупційного бюро України перевіряють, чи використовувала компанія «Спецтехноекспорт» фірму-прокладку для виведення бюджетних коштів.

Цю інформацію «Главкому» підтвердили в Антикорупційному бюро після публікації матеріалу про те, «Спецтехноекспорт» перевів $2,6 млн бюджетних коштів на рахунок фіктивної фірми Global Marketing SPL TD, зареєстрованої в Об'єднаних Арабських Еміратах. Компанія-прокладка мала виконати роботи за контрактом, підписаним між українським державним підприємством та Міністерством оборони Індії 26 листопада 2014 року щодо постачання запчастин до літаків Ан-32. Роботи виконані не були, але акти про їх виконання підписали. На цій підставі «Спецтехноекспорт» перерахував гроші на рахунок Global Marketing SPL TD, відкритий на території ОАЕ в Noor Islamic Bank.

В НАБУ на запит видання підтвердили, що проводять досудове розслідування проти «Спецтехноекспорту», яке розпочали наприкінці 2017 року. І уточнили, що досліджують умови виконання компанією однієї з угод 2015-2016 років.

Нікому про підозру поки не повідомили, але підкреслили, що це розслідування не стосується дій державних службовців Республіки Індія.

Нагадаємо, у грудні Солом'янський районний суд постановив надати дозвіл на вилучення компетентним органом ОАЕ інформації щодо розташування офісу Global Marketing SPL TD. Це було потрібно слідчим НАБУ для розслідування можливого переведення компанією «Спецтехноекспорт» $2,6 млн на рахунок Global Marketing SPL TD.

Нещодавно індійські ЗМІ повідомляли, що НАБУ попросило Міністерство внутрішніх справ Індії надати міжнародну правову допомогу в ідентифікації чиновників індійського Міноборони, які могли брати участь у переговорах, розробці, підписанні та реалізації цього контракту.

Читайте також: Черговий скандал в «Укроборонпромі». Компанія, у якій працює син Пашинського, «прогриміла» на всю Індію

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: