В ООН розкритикували ситуацію в Єгипті напередодні виборів

В ООН розкритикували ситуацію в Єгипті напередодні виборів
Зейд Раад аль-Хусейн, верховний комісар ООН з прав людини 

400 неурядових організацій і ЗМІ припинили роботу через тиск влади

Зейд Раад аль-Хусейн, який є Верховним комісаром ООН із прав людини, в середу розкритикував атмосферу залякування, яка має місце в Єгипті напередодні президентських виборів в країні, котрі мають відбутися 26-28 березня 2018 року. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

За словами аль-Хусейна дану атмосферу в країні створюють арешти, тортури заарештованих і «закривання рота» незалежним ЗМІ. Правоохоронні органи Єгипту посилаються на розрахунки національної безпеки під час кампанії тиску, яка спрямована проти ЗМІ. 

Дані деталі представлені в щорічній доповіді Верховного комісара ООН із прав людини, яку передали Раді ООН із справ людини. Окрім того в доповіді Зейд Раад аль-Хусейн говорить про те, що інших потенційних кандидатів у президента Єгипту переконували не брати участь в перегонах, в тому числі через арешти. Так само влада країни створює перешкоди для організації мітингів. Всього ж єгипетські правоохоронні органи напередодні виборів очільника країни заблокували роботу до 400 неурядових організацій і засобів масової інформації. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: