В разі виходу Великобританії Європі загрожує фінансовий хаос- японські ЗМІ

В разі виходу Великобританії Європі загрожує фінансовий хаос- японські ЗМІ
aljazeera.com

У разі, якщо Великобританія вирішить вийти з Європейського Союзу, в ЄС почнеться фінансовий хаос, пише японське видання «Асахі сімбун».

Експерти вважають, що Brexit може серйозно відбитися на реальній економіці. 15 червня екс-міністр фінансів Великобританії Алістер Дарлінг підкреслив, що ситуація турбує його більше, ніж в 2008 році, коли вибухнула фінансова криза.

«На Великобританію припадає приблизно половина від усього експорту-імпорту ЄС. Якщо вона покине союз, збільшаться різні витрати, пов'язані з торгівлею з ЄС: митні збори тощо. Зменшиться кількість інвестицій і робочих місць, що призведе до зниження темпів економічного зростання. Великобританія, чиї економічні масштаби знаходяться на другому місці після Німеччини, входить до трійки найбільших імпортерів товарів з Німеччини, Іспанії та ще чотирьох країн. Вихід Великобританії з ЄС завдасть прямого удару по добробуту всіх європейських країн», - пояснило видання.

Багато побоювань також пов'язані із питаннями безпеки. У разі виходу Великобританії ЄС позбудеться країни з сильною економікою. Вплив європейських країн знизиться: це позначиться також і на антиросійських економічних санкціях. Крім того, ЄС не зможе узгоджено вирішувати проблему міграційного кризи.

«Для США, які створюють систему колективної безпеки з європейськими країнами, вихід Великобританії також стане серйозним ударом. Річ у тім, що через Великобританію, відносини з якою завжди вважалися особливими, Вашингтон впливав на Європу в таких питаннях, як політика щодо Росії і боротьба з тероризмом», - пише видання.

Президент Обама і прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе в ході візиту в Великобрітанію зажадали від керівництва країни залишитися в ЄС. У свою чергу, Китай і Росія уважно спостерігають за розвитком ситуації.

Відзначається, що прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон, який наполягає на тому, щоб залишитися в ЄС, заявив, що президент Росії Володимир Путін буде радий, якщо Великобританія вийде з Союзу. На його думку, цього необхідно уникнути, оскільки вихід призведе до розвалу ЄС і зіграє на руку Росії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: