В середу Єврорада розгляне питання скасування віз для України

В середу Єврорада розгляне питання скасування віз для України

У Європейській Раді повідомили, що на рівні міністрів питання безвізового режиму для України буде розглянуто 20 травня.

Візова робоча група Європейської Ради в середу розгляне пропозицію Європейської комісії надати Україні безвізовий режим з подальшим обговоренням на рівні міністрів 20 травня. Такий порядок денний засідання підтвердили у вівторок в Брюсселі в ЄС.
"Дійсно, завтра відбудеться засідання візової робочої групи. Це - підготовче засідання на рівні експертів. Очікується, що після цього питання буде розглянуто на рівні Комітету постійних представників (COREPER) на наступному тижні", - деталізували в Європейській Раді.
У Європейській Раді відзначили, що на рівні міністрів питання безвізового режиму для України буде розглянуто 20 травня.
20 квітня Єврокомісія передала пропозиції Європарламенту і Ради ЄС про скасування віз для громадян України.
Ця пропозиція є наслідком позитивної оцінки, наданої Єврокомісією в грудні минулого року. У цій оцінці, зокрема, підтверджено, що Україна виконала всі критерії плану дій щодо візової лібералізації.
26 квітня глава делегації Європарламенту в Комітеті асоціації Україна-ЄС Андрій Пленкович зазначив, що для завершення всіх необхідних процедур, пов'язаних з розглядом пропозиції Європейської комісії про надання Україні безвізового режиму, Європейського парламенту необхідно, щонайменше, три місяці.
Візова лібералізація з Євросоюзом для України буде розглядатися окремо від Грузії, а кілька тижнів тому президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер нібито пообіцяв прем'єр-міністру Грузії, якщо Україна не виконає всі додаткові вимоги в найближчі тижні, українсько-грузинський пакет буде розірвано.

Джерело: УНІАН

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: