В США помер лауреат Нобелівської премії з економіки

В США помер лауреат Нобелівської премії з економіки
Томас Шеллінг

Шеллінг отримав Нобелівську премію за свою роботу по «розширенню розуміння проблем конфлікту і кооперації з допомогою аналізу в рамках теорії ігор» у 2005 році

У США у віці 95 років пішов з життя відомий економіст і лауреат Нобелівської премії по економіці Томас Шеллінг. Про це повідомив колега професора з Університету штату Меріленд Річард Зекхаузер,передає Російська служба Бі-бі-сі.

Вчений помер у своєму будинку в місті Бетесд у вівторок. 

Шеллінг отримав Нобелівську премію по економіці у 2005 році, але найвідоміші свої роботи він написав набагато раніше, в епоху холодної війни.

Займаючись економікою в адміністрації президента Трумена, який управляв країною в післявоєнні роки, Шеллінг зацікавився тільки винайденою тоді ядерною зброєю та її впливом на баланс сил у світі.

Зокрема, його цікавили складні переговори ядерних держав - США і СРСР.

Шеллінг отримав Нобелівську премію за свою роботу по «розширенню розуміння проблем конфлікту і кооперації з допомогою аналізу в рамках теорії ігор» у 2005 році. Популярність вченому принесла його книга «Стратегія конфлікту», яка вийшла в 1960 році.

У своїй роботі він описав про перспективу випадкового обміну ядерними ударами між Сполученими Штатами та Радянським Союзом. Режисер Стенлі Кубрик працюючи над кіноадаптацією роману «Доктор Стрейнджлав» попросив Шеллінга консультувати його.

Нагадаємо, Нобелівську премію миру в 2016 році отримав президент Колумбії Хуан Мануель Сантос, тому що саме він зміг покласти край громадянській війні, що тривала 52 роки. 

Нобелівську премію по економіці 2016
 отримали американці Олівер Харт з Гарвардського університету і Бенгт Холмстрем з Массачусетського технологічного інституту.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: