В Україні склали присягу 68 американців-добровольців Корпусу миру США

В Україні склали присягу 68 американців-добровольців Корпусу миру США

Корпус миру США в Україні був заснований 1992-го року, коли президент України Леонід Кравчук і президент США Джордж Буш підписали двосторонню угоду

В Україні склали присягу 68 американців-добровольців Корпусу миру США, які пройшли тримісячну підготовку в містечках і селах Чернігівської області.

Як повідомив директор Корпусу миру в Україні Денні Робертсон у вівторок на церемонії присяги у Києві, добровольці зі США вирушать у різні населені пункти Західної та Центральної України - від Закарпаття до Полтавської області, де працюватимуть за програмами викладання англійської мови як іноземної, розвитку громад та молодіжного розвитку. Термін їхньої роботи в Україні становить два роки.

Це вже 49-та група, яка працює в Україні, і друга набрана група волонтерів після перерви, пов'язаної з подіями Євромайдану. Попередній випуск відбувся 22 грудня 2015 року, коли присягу прийняли 55 американських волонтерів.

До присяги добровольців привів посол США в Україні Джеффрі Пайетт. За його словами,нині загальна кількість добровольців Корпусу миру в Україні становить 150 осіб, ще 100 приїдуть в Україну у вересні.

Цілями Корпусу миру є допомога громадянам України шляхом надання компетентних спеціалістів для задовольняння наявних потреб у технічній кваліфікації, сприяння кращому розумінню американців українцями й навпаки.

В Україні з 1992 року працювали понад 2700 добровольців Корпусу миру.

Партнери Корпусу - Міністерство освіти і науки України та Міністерство України у справах сім'ї, молоді та спорту.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: