В Україні треба прийняти закон про зброю – Безсмертний

В Україні треба прийняти закон про зброю – Безсмертний
Роман Безсмертний

«Зараз на руках у людей знаходиться від 5 до 6 млн. одиниць зброї», - каже політик

В умовах зовнішньої агресії та внутрішньої незахищеності громадян в Україні необхідно прийняти закон про зброю. Про це в Кропивницькому заявив політик, віце-прем’єр-міністр (2005) Роман Безсмертний під час дискусії «Якої ми хочемо України».

«На паркані напис «Злий собака». Я за те, щоб там також було «У господаря зброя». Це стримує від агресії. Нам необхідно запровадити цивілізований обіг зброї, в іншому випадку невідомо куди вона буде стріляти», - сказав він.

Безсмертний вважає, що для цього потрібно ухвалити відповідний закон, що врегулює сферу обігу легальної цивільної зброї, а також дозволить облікувати ту нелегальну зброю, що зараз знаходиться на руках у людей. За різними даними, це від 5 до 6 млн. одиниць. Маючи закон про зброю, буде простіше перейти і до вирішення ще одного нагального питання – створення територіальної оборони.

Він переконаний, що озброєні закони територіальної оборони стануть додатковим стримуючим фактором для держави-агресора. Крім того, політик виступає за повернення курсу військової підготовки в освітні заклади.

«У нинішній ситуації наполягаю на поверненні повного курсу військової підготовки в школах. Свого часу ми із 6 класу могли автомат Калашнікова збирати-розбирати із закритими очима. Нас готували до чогось. В 2014році 95% призовників автомат вперше брали в руки у воєнкоматі, а їм ще воювати. Нас щороку ганяли на стрільби. Хочеш - не хочеш, он мішень, стріляй, ти повинен навчитись це робити», - зазначив Безсмертний.

Політик нагадав, що у цивілізованих країнах є закони про цивільну зброю, її впорядкований обіг та самооборону з її допомогою. В умовах війни та коли держава не займається безпекою громадян, прийняття закону, який унормує дану сферу, стає дуже актуальним питанням для України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: