В Україні за тиждень від грипу померли дві людини

В Україні за тиждень від грипу померли дві людини
Грип в Україні - за тиждень померли дві людини

З початку епідемічного сезону померли 68 осіб

В Україні за минулий тиждень в результаті ускладнень при грипі померли дві людини.

Про це повідомили в Міністерстві охорони здоров'я України.

Повідомляється, що всього з 16 по 22 березня на ГРВІ захворіли 201 тисяча 591 особа. З них 53,2 % - діти. При цьому даний показник на 10,6% більше епідемічного порогу по Україні.

В 11 областях та м. Київ не зареєстровано перевищення епідемічного рівня, в інших 13 областях перевищення епідемічного порога відповідає низькій інтенсивності епідемічної активності грипу та ГРВІ.

За результатами лабораторного дослідження методом ПЛР у 20 із 149 зразків матеріалів визначено віруси грипу: 7 - типу А(Н1)pdm09, 10 - А не субтипований, 3 - типу B.

«За тиждень отримано повідомлення про двох летальні випадки внаслідок грипу, що підтверджено методом ПЛР (з початку епідемічного сезону - 68); жоден померлий не був щеплений проти грипу», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, за словами головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка, з початку карантину впала захворюваність на грип і гострими респіраторними вірусними інфекціями (ГРВІ). Він зазначив, що карантинні заходи будуть давати свій позитивний ефект.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: