В Україні заборонили препарат від болю індійського виробництва

В Україні заборонили препарат від болю індійського виробництва

На даний момент всі аптеки зобов’язані перевірити свої склади на наявність забороненого препарату.

Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками ввела тимчасову заборону на реалізацію і застосування спазмолітика «Комбіспазм».

Про це повідомили в прес-службі відомства.

Головна причина – невідповідність вимогам методу контролю якості. Заборонили ліки серії EPD18001A1 – «Комбіспазм» в таблетках, по 10 штук в алюмінієвому блістері, по одному блістеру в картонній упаковці виробництва «Евертоджен Лайф Саенсиз Лімітед», Індія.

На даний момент всі аптеки зобов’язані перевірити свої склади на наявність забороненого препарату. Якщо такий медикамент буде знайдений, його повинні вилучити з ужитку і помістити під карантин до наступного розпорядження держслужби.


.png_17Нагадаємо, раніше в Україні через смерть людини заборонили «Аспірин». Також заборонили популярний засіб від кашлю. Разом з «Амброксол» в чорний список потрапили і інші ліки, вироблені на підприємстві «Лекхім-Харків». Серед них «Дексаметазон», «Нітрогліцерин», «Супрастілін», «Трісептол» і «Цефтріаксон». 

Оновлено.

1 серпня Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками зняла тимчасову заборону на реалізацію і застосування спазмолітика «Комбіспазм».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: