В Україну з Балкан насувається сніжний циклон

В Україну з Балкан насувається сніжний циклон

У столиці завтра обіцяють сильний снігопад та хуртовини

В Україні в найближчу добу 23 січня активні атмосферні фронти, що переміщуються з Балкан, принесуть на більшість територій країни погіршення погоди, особливо в північні та центральні області, повідомляє Укргідрометцентр.

У Вінницькій області, а вдень і в Київській, Житомирській, Чернігівській, Черкаській, Полтавській, Кіровоградській областях прогнозується сильний сніг; у південних регіонах і Дніпропетровській області вдень сніг із переходом у дощ, подекуди ожеледь, налипання мокрого снігу (тільки вночі в східній частині без опадів). На дорогах ожеледиця. Вітер східний, південно-східний, 7-12 м/с, вдень в Україні, крім заходу, місцями пориви 15-20 м/с, хуртовини.

Температура вночі 7-13°, на Лівобережжі до 17°, вдень 2-7° морозу; в південних областях уночі 3-8° морозу, вдень 0-5° тепла.

У Криму вночі без опадів, вдень невеликий дощ; температура вночі 0-5° морозу, вдень 5-10° тепла.

У Києві 23 січня вночі очікується помірний сніг, удень сильний сніг і пориви південно-східного вітру 15-20 м/с, хуртовини. На дорогах ожеледиця. Температура вночі 8-10°, удень 4-6° морозу.

За даними Центральної геофізичної обсерваторії в Києві 23 січня найвища температура вдень була 9,0° в 1899 році, найнижча вночі -26,0° у 1942 році.

В Україні 24 січня вночі на Лівобережжі прогнозується помірний сніг, у Сумській, Харківській і Луганській областях місцями значний сніг, удень у південних, східних і більшості центральних областей - мокрий сніг і дощ; на решті територій подекуди невеликий сніг. На дорогах, крім крайнього півдня, ожеледиця. Вітер переважно південно-східний із переходом у північно-східний, 7-12 м/с.

Температура вночі 4-9°, вдень 2-7° морозу; в Дніпропетровській і Кіровоградській областях протягом доби від 4° морозу до 1° тепла; в Донецькій і Луганській областях уночі 1-6° морозу, вдень близько 0°, у південній частині вночі від 2° тепла до 3° морозу, вдень 0-5° тепла, в Криму 6-11°.

У Києві 24 січня невеликий сніг. На дорогах ожеледиця. Вітер південно-східний із переходом у північно-східний, 7-12 м/с. Температура вночі 6-8°, удень 4-6° морозу.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: