В Укргідрометцентрі розповіли про погоду на листопад

В Укргідрометцентрі розповіли про погоду на листопад

Місячна кількість опадів у листопаді очікується на рівні 25-50 мм

Середня місячна температура у листопаді прогнозується на рівні 1-7 градусів тепла, що близько до середніх багаторічних значень.

Про це повідомляє Укргідрометцентр.

За час спостережень абсолютний мінімум температури у листопаді в Україні фіксували на рівні 15-24°С морозу, у північних, східних областях місцями 25-31°С, на півдні Криму та Одещини 8-13°С морозу.

Абсолютний максимум за увесь час спостережень в останній місяць осені - 16-24°С тепла, у Чернівецькій, центральних областях та південній частині місцями 25-29°С, на півдні Одещини та в Криму - до 30°С.

Місячна кількість опадів, за даними Укргідрометцентру, у листопаді очікується на рівні 25-50 мм, у горах - місцями 60-105 мм, у Карпатах, на Закарпатті, Прикарпатті та Хмельницькій областях - менше (65-79%), на решті території - у межах (80-100%) середніх багаторічних значень.

Як зазначили синоптики, для листопада загалом характерним є те, що у другій половині місяця в Україні, крім півдня, може утворитися сніговий покрив.

Нагадаємо, вночі 30 жовтня у Києві була зафіксована температура вище +12,2°С, це рекордне тепло для цього дня вдруге за останні 137 років.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: