В уряді підготують постанову про жорсткий контроль швидкості на дорогах України

В уряді підготують постанову про жорсткий контроль швидкості на дорогах України
ДТП на Житомирщині, 20 липня

Лавренюк повідомив, що три аварії 20 липня забрали життя 18 людей, понад 20 осіб зазнали травм

На наступне засідання уряду буде винесено на затвердження проект постанови про запровадження контролю швидкості на автошляхах України. Про це заявив заступник міністра інфраструктури Юрій Лавренюк.

Як повідомляє прес-служба міністерства інфраструктури України, у п’ятницю, 20 липня, відбулась оперативна нарада щодо дорожньо-транспортних пригод, які сталися цього дня в Миколаївській, Хмельницькій і Житомирській областях.

«У нараді взяли участь представники Міністерства інфраструктури, Національної поліції України, Державної служби з безпеки на транспорті та «Укравтодору», - говориться у повідомленні.

Лавренюк повідомив, що три аварії забрали життя 18 людей, понад 20 людей зазнали травм. За словами чиновника, ДТП у Миколаївській, Житомирській областях відбулися за участі переобладнаних маршрутних автобусів, а також великогабаритного транспорту. Серед головних причин ДТП розглядаються недотримання правил дорожнього руху, зокрема, перевищення швидкості.

«Така ситуація більше не може продовжуватись. Недотримання правил дорожнього руху, швидкісного режиму та правил безпеки призводять до численних людських жертв на українських автошляхах. Терпець урвався, і наша відповідь порушникам ПДР та правил безпеки буде жорстка. Вже на наступне засідання Кабінету міністрів буде винесено на затвердження підготовлений Міністерством інфраструктури, Міністерством економіки, Міністерством внутрішніх справ проект постанови про запровадження контролю швидкості на автошляхах», - заявив заступник міністра інфраструктури.

Окрім того, за його словами, Національна поліція України разом із Державною службою безпеки на транспорті проведе жорсткі перевірки автоперевізників по всім автостанціям та місцям висадки/посадки пасажирів на наявність ліцензій і технічної справності автомобілів.

«Особливу увагу буде приділено переобладнаним маршрутним автобусам», - зауважив Лавренюк.

Нагадаємо, 20 липня в Україні сталися дві масштабні смертельні ДТП: у Миколаївській області в аварії загинули п’ятеро громадян Білорусі, на Житомирщині внаслідок ДТП загинули 10 людей, ще 10 госпіталізовані.

Також на Хмельниччині у ДТП за участю вантажівки та легкового авто загинула родина з трьох осіб та ще одна дитина травмована.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: