Велика Британія та ЄС проведуть іще один раунд переговорів щодо Brexit

Велика Британія та ЄС проведуть іще один раунд переговорів щодо Brexit

Брюссель не очікує прориву під час переговорів

Сьогодні, 9 жовтня, почнеться останній раунд переговорів щодо питань виходу Великої Британії із ЄС напередодні чергового саміту лідерів країн-членів Європейського союзу.

Однак малоймовірно, що нинішній раунд переговорів приведе до значного прогресу з найбільш нагальних питань – права громадян, режим кордону із Ірландією і фінансові зобов’язання Великої Британії перед ЄС, повідомляє видання EU Observer.

Як наслідок на своєму засідання глави держав і урядів ЄС не зможуть дати згоду на початок переговорів щодо питань, які пов’язані із торговим режимом і загалом майбутнім форматом відносин. Остаточне рішення щодо початку переговорів із питань торгового режиму між Великою Британією і ЄС буде прийматися на саміті лідерів глав держав і урядів Європейського союзу в грудні 2017 року.

Так керівник Європейської комісії Жан-Клод Юнкер і головний переговірник від ЄС Мішель Берн’єр заявили, що очікування Лондона щодо швидкого переходу до розгляду нових питань передчасні. При цьому лідери ЄС і країн-членів можуть піти на певні поступки у бік Терези Мей, особливо на фоні гострої внутрішньополітичної боротьби в Консервативній партії. Як варіант, розглядається можливість детально вивчити пропозицію прем’єр-міністра Великої Британії щодо дворічного перехідного періоду у відносинах.

Однією із найбільших перешкод для ведення переговорів щодо умов виходу Великої Британії із ЄС є політична слабкість Терези Мей, яка не дає можливість Брюсселю краще зрозуміти позицію Лондона у низці ключових питань. В той же час прем’єр-міністр Великої Британії має намір в понеділок виголосити в парламенті країни промову, головним лейтмотивом якої буде ідея про те, що «м’яч тепер на боці ЄС».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: