Велика Британія проголосувала проти виходу з ЄС, - опитування

Велика Британія проголосувала проти виходу з ЄС, - опитування

За даними опитування, близько 52% британців підтримали збереження країни у складі ЄС, 48% проголосували за вихід.

Перші результати опитувань, оприлюднених після закриття виборчих дільниць у Великій Британії, свідчать про поразку ідеї виходу з Євросоюзу. Це підтверджують дані, оприлюднені британською соціологічною компанією YouGov, - передає Європейська правда.

За даними соціологів, близько 52% британців підтримали збереження країни у складі ЄС, 48% проголосували за вихід.

Разом з тим, необхідно враховувати, що це опитування не було традиційним екзит-полом – соціологи не опитували виборців на виході з ділянок, а зв'язувалися з ними телефоном. Телефонували тим абонентам, які брали участь в опитуваннях YouGov перед референдумом; соціологи визначали, чи змінили люди свою думку.

У компанії стверджують, що таке дослідження є досить точним – під час нещодавнього референдуму про незалежність Шотландії цей метод дозволив передбачити результат із точністю до 1%.

Новини за темою: Число прихильників збереження членства Великої Британії в ЄС зросло до 52%, - опитування
Традиційні публічні екзит-поли на референдумі у Великій Британії не проводилися.

Нагадаємо, у Великій Британії 23 червня почався референдум із питання виходу країни з Європейського Союзу. До 7 години за місцевим часом (9:00 за Києвом) відкрилися виборчі дільниці, де жителям Великої Британії належить вирішити, чи залишиться Сполучене Королівство у складі ЄС чи ні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: