Великобританія залишиться серйозним стратегічним партнером України - Парубій

Спікер вважає, що результати референдуму не є хорошою новиною для всього Європейського Союзу

Голова Парламенту Андрій Парубій завявив, що Великобританія залишиться дуже серйозним стратегічним партнером України, незважаючи на її вихід або невихід з Європейського Союзу, повідомляє прес-служба Верховної Ради.

«Великобританія залишиться дуже серйозним стратегічним партнером України, незважаючи на її вихід або невихід з Європейського Союзу», - зазначив спікер.

Він зауважив, що результати референдуму не є хорошою новиною для всього Європейського Союзу, як і для України, яка визначила як стратегічний напрямок вступ до Європейського Союзу. Водночас, за його словами, «для України безпосередньо це рішення не матиме ключового значення, оскільки Великобританія була, є і буде одним із стратегічних союзників України, особливо у питання антиросійської агресії».

Парубій нагадав, що ще на початку російської агресії закликав «країни вільного світу» створити антипутінську коаліцію. «Рішення всіх країн вільного світу у запровадженні санкцій — це фактично і є створення антипутінської коаліції, у якій Великобританія відігравала ключову роль, — сказав він і підкреслив. — І що дуже важливо, у цю коаліцію входили і входять усі члени Європейського Союзу, Канада, Сполучені Штати Америки».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: