Вибори у Франції: згідно з опитуванням, Макрон лідирує в першому турі

Вибори у Франції: згідно з опитуванням, Макрон лідирує в першому турі
Кандидат на посаду президента Франції Еммануель Макрон

Опитування: Макрон переміг би у першому турі 23 квітня зі своїми 25% голосів

Лідер партії «Вперед» та незалежний кандидат на посаду президента Франції Еммануель Макрон дещо втратив у рейтингу, однак він, як і раніше, лідирує у передвиборних перегонах.

Про це свідчать дані соцопитування Harris Interactive, повідомляє Reuters.

«Макрон переміг би у першому турі 23 квітня зі своїми 25% голосів опитуваних, а лідер ультраправого «Національного фронту» Марін Ле Пен здобула б підтримку 24% виборців», – такими були результати опитування, проведеного 28-29 березня.

Як зазначається, обидва кандидати в президенти мають менші рейтинги порівняно з попереднім опитуванням за 23 березня, проте вони все-таки виходять у другий тур.

«Лівий» кандидат Жан-Люк Меланшон (17% голосів опитаних) майже наздоганяє кандидата від республіканців Франсуа Фійона (18%). Порівняно з останнім опитуванням Меланшон додав 3,5%, свідчать дані соцопитування.

Повідомляється, що у другому турі виборів Макрон набере 62% проти 38% Ле Пен. Два тижні тому Макрон мав на три пункти більше.

Раніше було опубліковано результати соцопитування Odoxa, згідно з яким Макрон так само може випередити свою суперницю Ле Пен у першому турі виборів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: