Міноборони: На арсеналі в Ічні немає 88 тисяч тонн боєприпасів

Міноборони: На арсеналі в Ічні немає 88 тисяч тонн боєприпасів

Генерал-майор ЗСУ Радіон Тимошенко стверджує, що боєприпасів на складі у два рази менше

Інформація про те, що наразі на території 6 Арсеналу на Чернігівщині берігається 88 тисяч тонн боєприпасів не відповідає дійсності. Про це на брифінгу заявив генерал-майор ЗСУ Радіон Тимошенко.

«Інформація про кількість загального тоннажу боєприпасів на складі закрита. Але цифра у 88 тис. тонн завищена приблизно в 1,5-2 рази», - стверджує Тимошенко.

Генерал розповів, що на складі в Ічні переважно зберігається стрілецька зброя. Є там і різні види боєприпасів, але великі ракетні комплекси, такі як наприклад «Бук» не зберігаються в Ічні.

Нагадаємо, у прес-службі ДСНС України заявляли, що орієнтовно на складах 6-го арсеналу знаходиться 88 тис. тонн боєприпасів.

Як відомо, у Чернігівської області в ніч на вівторок, 9 жовтня, сталися вибухи на території 6-го арсеналу Міністерства оборони. Станом на 6 годину ранку евакуйовано близько 10 тисяч людей.

Як повідомляють жителі Ніжина і Прилук, вони чують вибухи зі складів.

Закрито повітряний простір у радіусі 20 кілометрів. Призупинений рух залізничного та автомобільного транспорту.

Президент України Петро Порошенко викликав силовиків для доповіді в зв'язку з вибухами на арсеналі на Чернігівщині. Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман відправився в Чернігівську область.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: