Вибуховий пристрій спрацював у машині Шеремета при повороті авто

Вибуховий пристрій спрацював у машині Шеремета при повороті авто

Журналіст проїхав 500-600 метрів від будинку і під час здійснення маневру, а саме повороту, спрацював вибуховий пристрій, повідомили в прокуратурі

Вибуховий пристрій в автомобілі журналіста Павла Шеремета спрацював при повороті. Про це в ефірі телеканалу «112 Україна» заявила прес-секретар прокуратури міста Києва Надія Максимець.

«На місці події продовжують працювати слідчо-оперативні групи головного управління Національної поліції, районного, працівники апарату прокуратури міста, процесуальні керівники. Як тільки стало відомо, на місце події виїжджав прокурор міста, він узяв розслідування під особистий контроль. Поки відомо, що він (журналіст. – Ред.) встиг проїхати 500-600 метрів від будинку і під час здійснення маневру, а саме повороту, спрацював цей вибуховий пристрій», - заявила Максимець.

Також прокуратура встановлює, чи були відеокамери біля будинку Павла Шеремети, а також встановлюються можливі свідки, які володіють якоюсь інформацією з цього приводу.

Нагадаємо, в середу вранці в центрі Києва в результаті вибуху машини загинув відомий журналіст Павло Шеремет. Інцидент стався на розі вулиць Богдана Хмельницького та Івана Франка. Як розказали свідки події, автомобіль «Субару XV» рухався по вулиці Івана Франка і несподівано піднявся шар полум'я, ймовірно, з моторного відсіку.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко теж заявив, що смерть Шеремета - це убивство.

Президент України Петро Порошенко доручив правоохоронним органам негайно розслідувати цей злочин.

За фактом загибелі Шеремета прокуратура відкрила кримінальне провадження за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого п. 5 ч. 2 ст. 115 КК України (умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: