Віце-прем'єр: вибори у 45 ОТГ можуть відбутись одночасно з президентськими

Віце-прем'єр: вибори у 45 ОТГ можуть відбутись одночасно з президентськими
Президентські вибори в Україні відбудуться 31 березня 2019 року

Раніше ЦВК перенесла вибори у 10 областях через режим воєнного стану

Вибори в 45 об’єднаних територіальних громадах (ОТГ) можуть відбутись одночасно з президентськими виборами 31 березня 2019 року.

Про це заявив віце-прем’єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, повідомляється на сайті Мінрегіону.

«Це дуже важливий взаємозв’язок, коли обиратиметься президент України, і одночасно люди обиратимуть майбутніх місцевих лідерів - голів ОТГ», -  зазначив Зубко.

Він наголосив, що процес добровільного об’єднання громад має завершитись до 2020 року.

«Якщо цього не станеться, ми знову матимемо дискримінацію українців. Переважна частина з них проживатиме в громадах, які об’єдналися і мають повноваження, а інші залишаться у сільській чи селищній раді, які практично не впливають на своє майбутнє. Тому 2019 рік буде ключовим. Нам потрібно завершити добровільне об’єднання. Далі - прийняти рішення щодо дооб’єднання громад», - додав Зубко.

Нагадаємо, ЦВК перенесла вибори у 45 ОТГ 10 областей, де з 26 листопада 2018 року на місяць було введено правовий режим воєнного стану: Вінницькій, Луганській, Миколаївській, Сумській, Одеській, Харківській, Чернігівській, Донецькій, Запорізькій та Херсонській.

Як відомо, 23 грудня відбувалися вибори у 78 ОТГ у 13 областях України. Окрім того, 23 грудня відбулися довибори у 17 ОТГ.

У четвер, 27 грудня, Центральна виборча комісія оголосила початок з 31 грудня виборчого процесу чергових виборів президента України, призначених на неділю, 31 березня 2019 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: