Віце-президент США відвідав клініку без маски: я здоровий

Віце-президент США відвідав клініку без маски: я здоровий
Віце-президент США Майкл Пенс вирішив не надягати маску при відвідуванні клініки

Віце-президент США регулярно проходить перевірки на коронавірус

Віце-президент США Майкл Пенс під час відвідування клініки в штаті Міннесота проігнорував рекомендацію надіти на обличчя тканинну маску для захисту від можливого зараження коронавірусом.

Про це повідомляє The Washington Post.

Присутні поряд журналісти поцікавилися у Пенса, чому він не скористався маскою, на відміну від офіційних осіб, що його супроводжували. На що віце-президент США відповів, що він не хворий на коронавірус.

«Як віце-президент США я регулярно проходжу перевірки на коронавірус, всі навколо мене люди роблять те ж саме. Центри з контролю і профілактикизахворювань США, виступивши з рекомендаціями щодо масок, визнали, що потенційні носії коронавірусу можуть таким способом запобігти передачі вірусу іншим людям», - наводить видання слова Пенса.

Він зазначив, що вважав за відвідування клініки вдалою можливістю подивитися співробітникам медустанови в очі і подякувати їм.

На початку квітня президент США Дональд Трамп заявив, що він не має наміру носити медичну маску для захисту від коронавірусу так як це не відповідає його статусу американського лідера.

Тоді ж Центри з контролю і профілактиці захворювань США рекомендували американцям носити для захисту від коронавірусу тканинні немедичні маски. Як відзначав Трамп, ця рекомендація носить добровільний характер. Американський президент говорив про те, що медичні маски повинні використовуватися медиками, які старанно працюють з інфікованими пацієнтами.

Крім того, журналістів Білого дому зобов'язали здавати експрес-тести перед відвідуванням брифінгів американського президента.

Раніше повідомлялося, що кількість жертв коронавірусу в США перевищила втрати у В'єтнамській війні.

Згідно з даними на 29 квітня, від коронавірусу нового типу Covid-19 в США померло 58 355 осіб, у той час як за більш ніж десятиліття бойових дій у В'єтнамі загинули 58 220 людей.

Всього коронавірус у США був діагностований у 1 012 583 осіб.

Нагадаємо, США почали розслідування обставин появи і поширення коронавірусу у світі з акцентом на те, яку роль у цьому процесі зіграли Китай і Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ).

Держсекретар США Майк Помпео заявив, що винні в поширенні коронавірусу Covid-19 відповідатимуть за це, але в першу чергу необхідно зосередитися на відновленні світової економіки.

Також повідомлялося, що член Палати представників США республіканець Джим Бенкс закликає до міжнародного розслідування щодо Китаю за шкоду, заподіяну пандемією коронавірусу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: