Помпео: винні в поширенні Covid-19 будуть відповідати

Помпео: винні в поширенні Covid-19 будуть відповідати
Майк Помпео висловив співчуття в тому, що Китай своєчасно не надав інформацію про новий вірус

Держсекретар США вважає, що зараз важливо зрозуміти, як і де все почалося, щоб уникнути повторення такої ситуації в майбутньому

Винні у поширенні коронавірусу Covid-19 будуть відповідати, але в першу чергу необхідно зосередитися на відновленні світової економіки. Про це заявив держсекретар США Майк Помпео, йдеться на сайті Держдепу.

Помпео висловив співчуття в тому, що Китай своєчасно не надав інформацію про новий вірус, що з'явився у Вухані.

«У нас буде час переконатися, що ми всі розуміємо, що сталося, і що ті, хто винен у цьому, понесуть відповідальність. Я впевнений, що це відбудеться. На даний момент я думаю, що нам абсолютно необхідно зосередитися на завданні, яке стоїть перед нами, - завдання створення таких систем, які дозволять нам знову відкрити американську економіку, а в кінцевому рахунку і світову економіку», - заявив він.

Помпео вважає, що зараз важливо зрозуміти, як і де все почалося, щоб уникнути повторення такої ситуації в майбутньому.

Нагадаємо, раніше сенатор-республіканець США Березня Максаллі заявила, що генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Гебреісус допоміг Китаю приховувати справжні дані про поширення коронавірусу.

Член Палати представників США республіканець Джим Бенкс закликає до міжнародного розслідування щодо Китаю за шкоду, заподіяну пандемією коронавірусу.

У зв'язку з цим президент США Дональд Трамп заявив, що Вашингтон може призупинити фінансування Всесвітньої організації охорони здоров'я.

Читайте також: 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: