Від коронавірусу у Польщі померли вже 800 осіб

Від коронавірусу у Польщі померли вже 800 осіб

У Польщі вже проведено понад 476 тисяч тестів на коронавірус

У Польщі кількість заражених коронавірусом сягнула майже 16 тисяч осіб, з яких 800 померли, а понад 5,6 тисячі вилікувалися.

Про це інформує у Twitter міністерство охорони здоров’я Польщі.

«Кількість заражених коронавірусом – 15 996, померли – 800 осіб. Усі випадки є позитивними, зокрема у померлих осіб»,- йдеться в повідомленні.

Загалом, у Польщі вже проведено понад 476 тисяч тестів.

Глава МОЗ Польщі Лукаш Шумовський в ефірі Polsat News заявив, що за минулу добу в країні було проведено рекордну у країні кількість тестів – 23,4 тисячі. Він поінформував, що якби не висока захворюваність на Covid-19 серед шахтарів у кількох шахтах Сілезького воєводства на півдні країни, то у Польщі вдалося б вже обмежити кількість нових випадків зараження коронавірусом.

Він додав, що понад 97% гірників, у яких було виявлено коронавірус, не мають жодних ознак хвороби, заражуючи при цьому інших. За його словами, польська влада намагається опанувати ситуацію в цьому регіоні.

За інформацією речника польського уряду Пьотра Мюллера, на цьому тижні уряд Польщі вирішуватиме питання щодо подальшого скасування обмежень, введених в середині березня у зв’язку з коронавірусом.

Як повідомлялося, з 4 травня у Польщі відновлено роботу торговельних центрів, готелів та хостелів, деяких закладів культури, а з 6 травня місцеві органи можуть відновлювати роботу дитсадків та ясел.

Також з 4 травня Польща скасувала примусовий 14-денний карантин для громадян країни, які навчаються і працюють у прикордонній зоні з сусідніми країнами ЄС – Німеччиною, Чехією, Словаччиною та Литвою.

Зазначимо, що сьогодні в Україні послабили карантинУ Києві обмеження почнуть знімати з 12 травня, а Львів пом'якшить їх лише частково.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: