Відома програма журналістських розслідувань заявила про стеження СБУ

Відома програма журналістських розслідувань заявила про стеження СБУ
СБУ стежить за кореспондентами програми Дениса Бігуса

Журналісти припускають, що спостереження здійснюють співробітники СБУ, однак воно не має законних підстав

З понеділка, 23 липня 2018 року, редакція програми «Наші гроші з Денисом Бігусом» фіксує стеження за співробітниками та офісом. Колектив програми розцінює це як тиск і перешкоджання професійній діяльності.

Так, 26 липня оператора телепрограми від офісу і до кафе супроводжував автомобіль Toyota Camry чорного кольору з номерними знаками АА7305НХ. Оператор чотири рази помічала цю автівку поруч із собою протягом чотирьох годин пішої прогулянки від редакції до центру міста - приблизно з 18-ти до 22-ої години вечора.

Спершу Toyota чекала поруч з офісом редакції, а потім тричі переїжджала з місця на місце за маршрутом руху оператора.

На відео, відзнятому автором програми Денисом Бігусом пізно ввечері 26 липня, зафіксований чоловік, якого оператор телепрограми помітила поруч із кафе, де вона перебувала близько 22-ої години.

Чоловік у блакитній футболці поводив себе підозріло - коли оператор рушила до нього, спробував сховатися, однак потім повернувся і тривалий час стояв на вулиці біля кафе, тримаючи біля вуха телефон.

Коли до кафе приїхав Денис Бігус і спробував поспілкуватися з особою, що здійснювала спостереження, чоловік почав тікати, після чого поїхав на тій самій Toyota Camry, яка вела спостереження протягом дня.

Редакція припускає, що спостереження здійснюють співробітники СБУ, однак воно не має законних підстав. Стеження за оператором розпочалося 23 липня після того, як вона виїхала із поселення під Києвом, де імовірно мешкає голова СБУ Василь Грицак.

Дорогою додому оператор помітила кілька автівок, які тривалий час супроводжували її, про що повідомила Дениса Бігуса. Надалі вона дочекалася Дениса, пересіла до нього, але стеження продовжилося вже за автомобілем Бігуса. Серед машин, що здійснювали спостереження 23 липня, - чорна Toyota Camry АА8451АМ, VW Touareg АА2962ОТ, Daewoo Lanos АА6328АВ, Opel АА9213АЕ.

Зрештою, після зупинки на прохання поліції Денис Бігус надав документи, що посвідчують особу, а також за власною ініціативою підійшов до одного з автомобілів, який здійснював зовнішнє спостереження і також зупинився поруч, аби представитися та поспілкуватися. У понеділок редакція вважала інцидент вичерпаним.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: