Викликана на допит в СБУ Савченко прилетіла до України

Викликана на допит в СБУ Савченко прилетіла до України
Надія Савченко

Савченко прибула літаком, що летів з Мюнхена

Викликана на допит в СБУ у справі переговорника Рубана депутатка Надія Савченко повернулася до України.

Відповідне відео її прильоту в київський аеропорт оприлюднив «112 Україна».

На питання про те, звідки прилетіла депутатка, вона заявила: «Подивіться на рейс, який прилетів, і вам все стане зрозуміло».

Ймовірно, Савченко прибула літаком, що летів з Мюнхена.

Нагадаємо, Генеральний прокурор України Юрій Луценко пообіцяв внести до Верховної Ради подання на зняття депутатської недоторканності та притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Надії Савченко, якщо вона не прийде на допит до СБУ.

Раніше повідомлялося, що народного депутата Надію Савченко викликали на допит до Служби безпеки України у справі Володимира Рубана.

Згодом сама Савченко повідомила, що дізналася про виклик зі ЗМІ, які «не є надійним джерелом інформації» і додала, що з 12 по 16 березня перебуває «із запланованою робочою поїздкою до Європейського парламенту в Страсбурзі, де проходять парламентські сесії ЄС».

Також вона забажала, щоб повістку про виклик до СБУ їй передали особисто в руки.

В СБУ повідомили, що чекають Савченко на допит у четвер. 

Як повідомлялося, 8 березня правоохоронці затримали Рубана під час його спроби потрапити в Україну з так званої ДНР.

Голова СБУ Грицак заявив, що Службі безпеки вдалося запобігти масштабним терактам, які повинні були бути здійснені найближчим часом у Києві та інших містах. За словами Грицака, Рубан разом з ватажками «ДНР» готував теракти в центрі Києва, зловмисники планували обстріляти з мінометів будинки.

Також в СБУ запевняють, що Рубан намагався організувати «Українську федерацію». В СБУ заявили, що з початку 2013 року Рубан став учасником проросійського руху Віктора Медведчука «Український вибір» і виступав проти євроінтеграції України. Також він вже 14 років пов’язаний з Росією.

Відзначалося, що Рубану повідомили про підозру. Підозру оголошено за ч.1 ст. 263 КК «Незаконне поводження зі зброєю», та ч.1 ст.14 »Готування до злочину»,  ч.3 ст.258 »Терористичний акт». 

9 березня Рубана взяли під варту на два місяці.

Читайте також статтю: «З мінометів по центру Києва». Справа Рубана: усі версії

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: