Виступ Порошенка на Мюнхенській конференції з безпеки: основні тези

Виступ Порошенка на Мюнхенській конференції з безпеки: основні тези
Петро Порошенко 

Гібридна війна, яку веде РФ, набирає масштабів світової - заявив Порошенко

Президент України Петро Порошенко виступив на Мюнхенській безпековій конференції.

У Твітері глави держави наведені основні тези.

  • Сьогодні нам не залишається нічого іншого, як визнати, що гібридна війна, яку веде Росія, поступово перетворюється у повномасштабну Світову гібридну війну
  • Кремль не знає меж у своїх прихованих намірах. Немає країни, яка була б так добре знайома з гібридною тактикою Москви, як Україна. Ось чому я закликаю весь світ: у наших з вами інтересах протистояти спробам Росії знищити нашу єдність і зруйнувати наші демократії.
  • Цей прапор Європейського союзу я привіз до Мюнхена з лінії зіткнення на Донбасі. Цей прапор – демонстрація того, що питання Донбасу стосується не тільки України. Цей прапор – про всіх нас, хто хоче жити в Європі, де панує мир, безпека та стабільність
  • Санкції працюють! Зараз єдиним меседжем для Москви має бути те, що ціна продовжуватиме зростати до тих пір, поки російські війська не відійдуть з Донбасу та Криму. Якщо хтось досі думає, що санкції неефективні, тоді ми посилимо їх, запровадивши нові та прикривши лазівки!
  • Підвищення оборонного потенціалу України збільшить ціну російської агресії. Знаючи про сильну відсіч, Москва двічі подумає чи починати новий наступ.
  • Закликаю міжнародну громадськість захищати правду. У себе вдома та на міжнародній арені. Через поліпшення національного законодавства та через кращу координацію між нами, щоб протистояти російській пропаганді та фейкам
  • Я звертаюся до наших міжнародних партнерів: підтримавши нас, використайте нагоду збудувати більше, ніж порядок у Європі. Захищаючи Україну, ви захищаєте власні суверенітет, територіальну цілісність та незалежність.

Як повідомлялося раніше, президент Петро Порошенко 16-17 лютого здійснить робочий візит до Німеччини для участі у 54-й Мюнхенській конференції з питань безпеки.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: