Війна за газові вентилі у Кривому Розі: півміста без тепла

Війна за газові вентилі у Кривому Розі: півміста без тепла
«Нафтогаз» не виділив ліміти для підприємства «Криворізька теплоцентраль»
Фото: 0564.ua

«Криворізька теплоцентраль» через борги не отримала лімітів на газ

Зранку у неділю у Кривому Розі на Дніпропетровщині розпочалася війна за газові вентилі. Працівники теплопостачального підприємства «Криворізька теплоцентраль» намагаються запустити котельні, відкривши газові вентилі «Криворіжгазу», а співробітники «Криворіжгазу» їх обороняють, і не дають розпочати подачу газу «Криворізької теплоцентралі». Про це повідомляє видання «Весь Кривий Ріг».

«Нафтогаз» не виділив ліміти для підприємства «Криворізька теплоцентраль», а це значить, якщо дати газ на опалення, його не вистачить іншим абонентам», - пояснюється у повідомленні.

«Криворіжгаз» вже заявив про напад на його службовий автомобіль.

«Сьогодні, під час огляду систем газопостачання, після вчорашнього незаконного зриву пломб АТ «Криворізька теплоцентраль», на робочу машину ПАТ «Криворіжгаз» напали невідомі особи, розбивши скло в службовому автомобілі і намагаючись завдати тілесні ушкодження співробітникам підприємства», - сказано у повідомленні підприємства на Facebook.

«Криворіжгаз» також заявив про припинення роботи його аварійної служби у Кривому Розі з 18 години неділі. Відповідно до заяви організації, це станеться через «блокування роботи підприємства невідомими особами».

Напередодні пройшло екстрене засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Стало відомо, що без тепла в місті залишаються 2011 будинків, 78 шкіл, 75 садків, 22 лікарні, 30 об'єктів соцкультпобуту, військова частина 3011. За даними місцевих ЗМІ, йдеться про 300 тисяч людей (близько половини від 630-тисячного Кривого Рогу – ред.). Всі постраждалі - обслуговуються держпідприємством «Криворізька теплоцентраль».

Між іншим комунальне підприємство «Тепломережа» виробляє тепло і подає його користувачам. Про це повідомив заступник мера Кривого рогу з ЖКГ Олександр Катриченко. Посадовець також розповів, що за два роки у державній «Теплоцентралі» змінилося 5 директорів і жоден з них не був узгоджений з міськвиконкомом.

Як інформує 0564.ua, головний інженер «Теплоцентралі» Максим Кустарев розповів на засіданні, що всі шість котелень його підприємства знаходяться в передпусковому режимі, мережі готові до прийому газу, технічний персонал на робочих місцях. Але якщо в найближчі дні котельні не запустити – трубопроводи в разі зниження температури можуть розморозитися, що призведе до технологічної катастрофи.

Комісія зобов’язала «Теплоцентраль» почати роботу з подачі тепла городянам.

ПАТ «Криворіжгаз» підкреслив у своїй заяві, що єдиний шлях законного відновлення постачання газу до «Криворізької теплоцентралі» - це проведення консультацій з НАК «Нафтогаз України».

За даними ЗМІ, «Теплоцентраль» винна НАК «Нафтогаз» більше 375 млн грн.

На балансі ПАТ «Криворізька теплоцентраль» знаходяться шість районних котелень загальною встановленою потужністю 1406 Гкал/годину, основним паливом для яких є природний газ. Для трьох з шести котелень проектом передбачено в якості резервного палива - мазут, але при повній відсутності природного газу його використання неможливе, зазначають на підприємстві.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: