Візит Порошенка в Малайзію і Індонезію: Адміністрація засекретила персональний склад делегації?

Візит Порошенка в Малайзію і Індонезію: Адміністрація засекретила персональний склад делегації?
Фото rian.com.ua

Разом з главою держави у візиті в Малайзію і Індонезію беруть участь бізнесмени

Адміністрація президента фактично засекретила персональний склад делегації, яка супроводжує голову української держави Петра Порошенка під час візиту в Малайзію і Індонезію. Про це пише «Главком» у статті «Гни бамбук, поки молодий». За чим Порошенко полетів до Малайзії та Індонезії?».

В офісі глави держави за два дні так і не спромоглись надати цю інформацію на запит журналістів. Відповідальні чиновники зазначили, що закон дозволяє їм реагувати на такий запит впродовж двох тижнів. Тим часом, за інформацією «Главкому», разом з главою держави у візиті беруть участь бізнесмени, і їх прізвища могли б пролити світло на справжні цілі цього вояжу.

Як відомо, український бізнес традиційно працює з малайзійськими та індонезійськими партнерами в сфері торгівлі та послуг. Через українські морські порти проходить продукція з країн Південно-Східної Азії на ринок України та ЄС. Індонезія та Малайзія закуповують в Україні сільськогосподарську продукцію, продукцію металургії та машинобудування.

«Однак існує неосвоєний потенціал для започаткування інвестиційного партнерства між нашими державами. Однією з задач візиту Петра Порошенка є залучення малайзійських та індонезійських інвестицій до економіки України, яка переживає непрості часи», - йдеться у статті.

Зокрема, малайзійський бізнес вважає привабливим для інвестицій міста України, де розташовані морські порти або існують транспортні вузли. Існують передумови до залучення малайзійських інвестицій до сектору аерокосмічного машинобудування. Переговори з цього приводу тривають між Національним космічним агентством Малайзії та конструкторським бюро «Південне» і Державним космічним агентством України з 2014 р.

«Очевидно, що в ході свого візиту президент лобіюватиме інтереси українських промислових підприємств, які втратили доступ до російського ринку збуту і зацікавлені залучити нові замовлення. Перспективними напрямками торгово-економічного співробітництва вважається постачання до Індонезії українського гірничо-видобувного та газоперекачувального обладнання, турбін, генераторів, трансформаторів для теплових та гідроелектростанцій. Індонезія зацікавлена в придбанні обладнання та технологій для металургійних заводів», - йдеться у матеріалі.

Детальніше читайте у статті «Главкома» «Гни бамбук, поки молодий». За чим Порошенко полетів до Малайзії та Індонезії?»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: