Водієм, що влаштував смертельну ДТП на Полтавщині, виявився керівник НКРЕКП Києва

Водієм, що влаштував смертельну ДТП на Полтавщині, виявився керівник НКРЕКП Києва
Антон Усенко за кермом позашляховика протаранив пасажирський автобус
Фотоколлаж: Полтавщина

Винуватець ДТП хоче довести в суді, що його катували правоохоронці під час затримання

Водієм, який у березні на трасі Київ-Харків влаштував смертельну ДТП та намагався втекти з місця аварії, виявився керівник управління Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), Києва та Київської області Антон Усенко.

Як відомо, 6 березня рейсовий автобус Полтава - Пирятин виїхав з автовокзалу з 15 пасажирами. На половині шляху, на трасі М-03 біля села Вишняки Хорольського району, ззаду автобус протаранив позашляховик Jeep Cherokee.

Від удару автобус перекинувся та вилетів на узбіччя. На місце аварії прибули медики. Двох людей врятувати не вдалося, а чотирьох відвезли до лікарні із травмами. В ДТП загинув водій автобуса та вчитель початкових класів полтавської школи № 26 Наталія Александрова, пише видання «Полтавщина».

Також в аварії постраждав полтавський школяр Станіслав Ісенко. Він отримав відкриту травму голови, надрив легені та множинні переломи на ногах. В той день він їхав у Пирятин разом із тіткою до бабусі й дідуся.

Рідні Станіслава повідомили, що стан хлопчика задовільний. Проведено низку операцій на ногах. У зв’язку з пандемією та карантином його виписали з лікарні на амбулаторне лікування вдома. Попереду на дитину чекає ще кілька операцій та реабілітація.

Після ДТП 37-річний водій Jeep намагався втекти, однак його швидко затримала поліція. Виявилося, що водій був п’яний — це підтвердила медична експертиза. Правоохоронці знайшли в його автомобілі пляшку з-під горілки «Хортиця», яка була вже відкоркована. Під сидінням водія поліцейські знайшли ніж.

Згідно з даними судового реєстру, водія позашляховика звати Антон Усенко і він обіймає посаду начальника управління НКРЕКП м. Києва та Київської області.

Октябрський районний суд Полтави взяв Антона Усенка під варту. В СІЗО він проведе мінімум 2 місяці, якщо не оскаржить це рішення в апеляційному суді.

У березні Антон Усенко подав до суду скаргу, що його катували та били невідомі особи в день затримання. Він заявив, що ненадання йому медичної допомоги після ДТП є катуванням. Крім цього, до нього нібито застосували насильство під час затримання. Наступного дня після ДТП він повідомив адвокату, що почуває себе погано, не приймає ліки, погано чує та погано бачить, має хворе серце. Суд задовольнив його скаргу та зобов’язав провести медичне обстеження, аби з’ясувати чи дійсно його побили.

Наразі суд встановлює всі обставини події. Усенко підозрюється у вчиненні злочину за ч. 3 ст. 286 КК України (Порушення правил безпеки дорожнього руху, які спричинили загибель кількох осіб). Йому загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: