Волкер передав Суркову пропозиції щодо введення миротворців на Донбас

Волкер передав Суркову пропозиції щодо введення миротворців на Донбас

Із 29 пропозицій США Росія визнала прийнятними лише

У понеділок, 13 листопада, відбулася зустріч спецпредставника США з питань України Курта Волкера з помічником президента Росії Владиславом Сурковим.

Вони обговорили зусилля щодо припинення конфлікту на Донбасі, повідомило посольство США в Росії.

«Попри те, що Сполучені Штати та Росія мають різні концепції про шляхи досягнення миру, спільна робота в цій галузі буде продовжена», - сказано в заяві.

У Росії кажуть, що сторони обговорювали можливе розміщення місії сил ООН в Україні. Про це повідомила кремлівська агенція ТАСС із посиланням на Суркова.

За його словами, Волкер передав доповнення до російського варіанту резолюції щодо миротворців ООН.

«Американські друзі передали свої пропозиції до нашого проекту резолюції Радбезу - 29 абзаців. Три з них наша делегація визнала прийнятними. Небагато, звичайно. Та все ж не нуль. Краще, ніж нуль», - зазначив помічник президента Росії.

Він також сказав, що сторони вирішили далі працювати над зближенням позицій.

Раніше повідомлялося, що Волкер і Сурков обговорять врегулювання конфлікту на Донбасі 13 листопада в Белграді.

Листопадова зустріч Волкера з Сурковим стала вже третьою за рахунком після переговорів 21 серпня в Мінську і 7 жовтня в Бєлграді.

Інформації про зміст зустрічей зазвичай надходить мало.

Сербські ЗМІ писали, що зустрічі відбуваються в Сербії, бо Сурков є в списку західних санкцій і не може в'їжджати в країни ЄС.

На початку вересня світові лідери почали активно обговорювати ініціативу запровадження на Донбасі миротворчої місії під егідою ООН.

Як повідомлялося, глава МЗС України Павло Клімкін заявив, що Україна, США, Німеччина і Франція практично розробили спільний проект резолюції ООН по миротворцях на Донбасі.

Волкер заявляв, що миротворці ООН зможуть зайти на Донбас, якщо Росія відведе свої сили. Також він вважає, що резолюцію ООН про миротворців на Донбасі можуть прийняти до кінця цього року.

Згодом в РФ назвали заяву Волкера щодо миротворців спробою зриву «Мінська».

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: