WADA виплатило премію двом росіянам за інформацію про допінг в РФ

WADA виплатило премію двом росіянам за інформацію про допінг в РФ

Інформацію WADA надали колишній співробітник російського антидопінгового агентства РУСАДА Віктор Степанов та його дружина Юлія

Всесвітнє антидопінгове агентство WADA виплатило фінансову премію двом росіянам, які надали інформацію про масове застосування допінгу в російському спорті. Про це йдеться у повідомленні установи в п'ятницю, 3 червня.
У WADA не уточнили, якого роду компенсація була надана чи скільки конкретно грошей отримали колишній співробітник російського антидопінгового агентства РУСАДА Віктор Степанов та його дружина Юлія - спортсменка-бігунка, яку саму було викрито у вживанні допінгу, пише DW.COM
Олів'є Ніглі, який в червні обійме посаду генерального директора WADA, відкинув критику на адресу Всесвітнього антидопінгового агентства, яке звинувачують у тому, що воно протягом багатьох років приховувало від журналістів викривальну інформацію від Степанових. Він наголосив, що головним пріоритетом WADA було гарантування безпеки своїм інформаторам, тому поведінка агентства, за словами Ніглі, була розумною, а не уповільненою.
Степанов та його дружина, імовірно, переховуються в США, побоюючись за своє життя після зроблених ними скандальних викриттів. За деякими даними, вони на даний час очікують від американської влади дозволів на роботу.
Нагадаємо, шістьох винних у вживанні допінгу російських легкоатлетів вже позбавили нагород. Крім того, у вживанні допінгу зізналася російська тенісистка Марія Шарапова .

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: