Яків Дов Блайх розповів, скільки часу очолюватиме Всеукраїнську раду церков

Яків Дов Блайх розповів, скільки часу очолюватиме Всеукраїнську раду церков
Яків Дов Блайх відзначив, що Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій є об'єднуючим фактором в українському суспільстві

У Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій є низка відкритих питань, які ще не вирішили

Голова Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій Яків Дов Блайх в інтерв’ю «Главкому» розповів, скільки часу очолюватиме Всеукраїнську раду церков.

«Може, до кінця березня, може раніше піду. Просто є низка відкритих питань, які ми ще не вирішили», - заявив він.

Блайх зазначив, що навіть під час інтерв'ю висловлює винятково свою особисту думку.

«Знаєте, мені здається, що навіть Київський патріархат (тобто частина Православної церкви України, яка раніше була УПЦ КП), автокефальна Церква (УАПЦ, яка також тепер є частиною Православної церкви України) і вся Православна церква України, всі згідні з тим, що повинне бути обмеження на втручання держави в релігійне життя», - пояснив він.

Голова Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій підкреслив, що немає таких, які вважають, що в Україні повинна бути державна релігія.

«Питання в тому – де межа. Думаю, що Православна церква України може бути дуже рада, якщо УПЦ поміняє свою назву. Не знаю, чи вони вважають, що держава повинна змусити їх (УПЦ) це зробити. Це буде втручання, яке переходить межу. Це дуже небезпечні ігри», - резюмував Яків Дов Блайх.

Нагадаємо, 15 грудня у Києві в Софійському соборі відбувся Об'єднавчий собор зі створення єдиної української помісної православної церкви, який обрав її предстоятелем митрополита Епіфанія (УПЦ КП). Саме йому урочисто вручатимуть Томос на Святвечір 6 січня у Константинополі.

Зазначимо, що 22 грудня президент Петро Порошенко підписав закон, що зобов’язує  УПЦ МП обрати собі нову назву, яка містила інформацію про те, що центр цієї релігійної організації розташований у країні-агресорі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: