Янукович про Євромайдан: Захоплення влади в Україні було невідворотним

Янукович про Євромайдан: Захоплення влади в Україні було невідворотним
Віктор Янукович

Екс-президент розповів, що від нього в Україні нічого не залежало

Колишній президент України Віктор Янукович, який переховується в Росії, сказав, що яку б не було підписано угоду про врегулювання політичної кризи, в часи його президентства, захоплення влади було невідворотним. Про це він сказав в інтерв’ю для фільму «Україна в огні», який знімає американський режисер Олівер Стоун, відомий своєю підтримкою політики Кремля.

«Я підписав протокол (Угоду про врегулювання політичної кризи в Україні – ред.), але трохи пізніше я зрозумів, що який би протокол ми не підписали, сценарій захоплення влади і державного перевороту був запланований і невідворотний. Тобто, фактично це не залежало від наших дій», - цитує словам Януковича російське видання.

Екс-президент також зазначив, що на той час мав постійний контакт з віце-президентом США Байденом.

«У мене були з ним часті телефонні переговори, але справа в тому, що пан Байден говорив одне, а в Україні робили інше. Посол США в Україні постійно приймав представників Майдану у себе в посольстві, ми це дуже добре знали, ми це відслідковували і створювалося таке враження, що в посольстві США існував штаб, який керував всім цим процесом», - зазначив екс-президент.

Нагадаємо, Янукович утік із України в лютому 2014 року після масових розстрілів учасників протестів на майдані Незалежності в Києві. Відтоді він переховується на території Росії, яка не відповідає на запити України про його видачу в рамках міжурядових домовленостей.

Як повідомлялося, 21 листопада Україна відзначає День Гідності і Свободи. Наразі у центрі столиці люди збираються на акцію до річниці початку Євромайдану.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: