Янукович в апеляції доводитиме, що немає мільярдів в українському «Ощадбанку»

Янукович  в апеляції доводитиме, що немає мільярдів в українському «Ощадбанку»
Віктор Янукович під час прес-конференції у Росії

Президент-втікач подав апеляційну скаргу

Колишні президент України Віктор Янукович, який переховується у Росії, подав апеляційну скаргу на рішення Печерського районного суду Києва від 31 травня щодо спростування інформації про наявність у нього мільярдів доларів на рахунках українського «Ощадбанку».

Про це повідомляє «Главком» з посилання на дані сайту «Судова влада».

Скаргу подано 27 вересня до Київського апеляційного суду.

Як повідомляв «Главком», Віктор Янукович програв суд, захищаючи свою честь, гідність та ділову репутацію. Підставою для звернення до суду першої інстанції стало інтерв’ю голови правління «Ощадбанку» Андрія Пишного виданню «Лівий берег» 10 листопада 2016 року під заголовком «У Януковича і Азарова» понад $1,15 млрд лежать на рахунках».

Цитата банкіра звучала так: «Очень значительные суммы. Более одного миллиарда 150 миллионов долларов. Я не могу некоторые вещи комментировать в силу банковской тайны. И прошу это учесть. Это жесткое требование закона, а закон – прежде всего. Некоторые вещи возможно и хотел бы рассказать, но не могу. Общая сумма уже известна. Это и чистый «кэш» на счетах, и активы в ценных бумагах».

Якунович намагався через суд отримати спростування слів Пишного.

Натомість Печерський районний суд Києва розцінив висловлювання голови правління «Ощадбанку» як оціночні судження. При цьому відповідь банкіра стосувалась грошових коштів не виключно Януковича, а й Азарова, і була викладена у формі припущення.

«Європейський суд з прав людини визначив, що, якщо йдеться  про тему, яка становить суспільний інтерес, висловлення скоріше відноситиметься до оціночних суджень, ніж до фактичних даних (рішення у справі  Ghiulfer Predescu проти Румунії, п. 43)», - аргументував печерський райсуд.

Крім цього, під час розгляду клопотання адвокат Сердюк заявив, що на рахунках Януковича в «Ощадбанку» 31,47 млн грн і $84,96 тис.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: