Янукович заперечує, що віддавав наказ про силовий розгін Майдану

Янукович заперечує, що віддавав наказ про силовий розгін Майдану

За словами Януковича, він був фактично згоден на все, що йому запропонували, зокрема й на дострокові президентські вибори і зміну Конституції

Екс-президент Віктор Янукович, який втік до Росії, заперечує, що віддавав наказ про силовий розгін активістів, котрі зібралися на Майдані у листопаді 2013 року.

За даними Der Spiegel, говорячи про те, хто в листопаді 2013 року віддав наказ силоміць «зачистити» площу, коли там стояли тільки розчаровані і беззбройні студенти, Янукович спочатку заперечував, що Майдан у той час усе ще був мирним.

Як зазначається, пізніше, він таки підтвердив, що було задіяно спецпідрозділи, але за цим стояли глава РНБО (Клюєв Андрій Петрович. – Ред.) і глава Адміністрації президента (Льовочкін Сергій Володимирович. – Ред.).

«Також олігарх Дмитро Фірташ, який втік до Відня. За його спиною вони вели свою гру: вони обманювали його і брехали йому», – наводить слова Януковича видання.

Водночас екс-президент під час бесіди нарікав на те, що його постійно обводили круг пальця. У тому числі міністри закордонних справ Німеччини, Франції та Польщі, які приїхали до Києва 20 лютого 2014 року для спільного обговорення угоди з представниками опозиції.

Der Spiegel зазначає, що, за словами Януковича, він був фактично згоден на все, що йому запропонували, зокрема й на дострокові президентські вибори і зміну Конституції, – все заради того, щоб не допустити кровопролиття, однак все «від початку було маскарадом».

Раніше Янукович заявив, що не звертався до Росії з проханням ввести війська в країну. За словами міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, Льовочкін є автором ідеї розгону Майдану. Той, у свою чергу, спростував заяву глави МВС.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: