Ярославський розповів, як він планує розширювати свій бізнес

Ярославський розповів, як він планує розширювати свій бізнес
Олександр Ярославський

Повернути «Металіст» поки неможливо, він зараз в незрозумілому стані, - зазначив біізнесмен щодо своїх планів

Власник і президент групи DCH Олександр Ярославський має намір розширювати присутність свого холдингу у фінансовому сегменті. Про це він розповів в інтерв'ю журналу «Бізнес».

«Я неодмінно буду розширювати присутність у фінансовому сегменті. Якщо не вийде з «Промінвестбанком», буду розглядати інші банківські установи. Я придбав кілька серйозних промислових активів, і мені потрібен банк як фінансовий інструмент управління ними», - сказав бізнесмен, акцентувавши увагу на досить успішний досвід роботи в даній галузі.

«Тим більше, що я прекрасно знаю, що потрібно робити, щоб банк працював ефективно. Приклад тому – «УкрСиббанк», який я створював і який продовжує успішно функціонувати», - підкреслив Ярославський.

Він також зазначив, що саме з створення цієї фінансової установи в далекому 1995 році почалася історія його інвестицій у свій рідний Харківський регіон.

«Я радий, що вкладав і продовжую вкладати гроші саме в нього», - заявив бізнесмен.

Що ж стосується необхідності в банківському активі для обслуговування промислових активів, то мова, насамперед, йде про Харківському тракторному заводі і руднику «Суха Балка». Пріоритетами розвитку останнього Олександр Ярославський назвав такі: «На «Сухій Балці» плануємо збільшувати видобуток, працювати на зниження собівартості. Поки це дві основні завдання».

Щодо ХТЗ ключовим аспектом є відновлення позицій заводу як національного виробника на внутрішньому ринку. «Навіщо наповнювати бюджети європейських країн, які і без нас наповнені? Тепер (відновивши виробництво на заводі) ми почали дбати самі про себе. І це головна перемога. Я буду продовжувати працювати, засукавши рукава, для розвитку ХТЗ», - зазначив Ярославський.

Окрему увагу в інтерв'ю він приділив успіхам Міжнародного аеропорту «Харків», що також входить в структуру активів групи DCH. У травні цей транспортний об'єкт обслужив рекордну кількість пасажирів — 84,3 тис. осіб. Це, за словами Ярославського, стало результатом професійної та злагодженої роботи менеджменту харківського аеропорту. У планах бізнесмена збільшити пасажиропотік мінімум втричі.

Загалом же Ярославський заявив, що не виділяє якийсь один зі своїх активів як предмет особливої уваги.

«Як можна визначити, що тобі дорожче, якщо вкладаєш у той чи інший об'єкт, не тільки гроші, але і свою працю, нерви, час, своє життя», - заявив Ярославський.

У минулому, таким особливим активом, на думку експертів, був «Металіст». Однак зараз бізнесмен так прокоментував перспективи свого повернення у футбол: «Повернути «Металіст» поки неможливо, він зараз в незрозумілому стані. А інші українські клуби мене не цікавлять. Якщо ж говорити про придбання зарубіжних клубів, не знаю, час покаже».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: