З 1-го січня пішохідний перехід «Угринів-Долгобичув» на кордоні з Польщею буде закритий

З 1-го січня пішохідний перехід «Угринів-Долгобичув» на кордоні з Польщею буде закритий
Проект у пункті пропуску «Угринів-Долгобичув» був запроваджений 1 липня 2015 року

Польська сторона ініціює з 1 січня припинення роботи пішохідного переходу

В автомобільному пункті пропуску «Угринів-Долгобичув» на кордоні з Польщею з 1 січня 2019 року припиняється пішохідний рух.

Про це повідомила керівник прес-служби Львівського прикордонного загону Ярослава Мельник. Вона зазначила, що наприкінці року закінчиться реалізація пілотного проекту, за яким в пункті пропуску «Угринів-Долгобичув» здійснювалося оформлення осіб, які перетинають українсько-польський кордон у пішому порядку. За словами Мельник, з такою пропозицією виступила польська сторона.

«Польська сторона ініціює з 1 січня припинення цього пілотного проекту, оскільки інфраструктура в пункті пропуску, що тимчасово облаштована для пішохідного руху, не дозволяє його продовжити в нинішньому вигляді. Крім того, береться до уваги збільшення часу очікування на перетин державного кордону для осіб, які подорожують автобусами, тому варто використовувати інфраструктуру пункту пропуску відповідно до призначення», - повідомили у прес-службі Львівського прикордонного загону.

Даний проект у пункті пропуску «Угринів-Долгобичув», де прикордонний контроль здійснюється польськими та українськими прикордонними службами, був запроваджений 1 липня 2015 року. Метою проекту було оцінити суспільний попит та передбачуваний масштаб прикордонного руху для пішоходів. Це дозволить в майбутньому впроваджувати необхідну інфраструктуру в пунктах пропуску, аби забезпечити необхідні умови та безпеку для людей.

Угринів – міжнародний автомобільний пункт пропуску через державний кордон України на кордоні з Польщею. Розташований у селі Угринів Сокальського району Львівської області.


 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: