З 1 січня українські канали будуть платними

З 1 січня українські канали будуть платними
Телебачення

Медіагрупи отримають право вимагати з провайдерів плату за мовлення каналів в їх мережах.

Президент України підписав закон, за яким медіагрупи отримають право вимагати з провайдерів плату за мовлення каналів в їх мережах. 

Законопроект №3504 «Про внесення змін до Закону України» Про телебачення і радіомовлення (щодо уточнення умов розповсюдження програм телерадіоорганізацій у складі універсальної програмної послуги)» набуває чинності 1 січня 2017 року. 

Відповідно до закону, з нового року медіагрупи отримують право вимагати від операторів платного телебачення плату за мовлення каналів в їх мережах. 

Медіагрупи вже озвучили мінімальну вартість контенту для мереж платного телебачення. Канали будуть продаватися тільки пакетами, їх вартість буде дійсна тільки для абонентів, які укладуть договір в грудні 2016 року.

Мінімальна вартість контенту на сьогоднішній день така:

Пакет каналів 1+1 media (6 каналів: «1 + 1», «2 + 2», «ТЕТ», «ПлюсПлюс», «Уніан ТБ» і «Бігуді») - 0,75 грн за 1 абонента в місяць. 

Пакет каналів StarLightMedia (6 каналів: «СТБ», «ICTV», «Новий канал», «QTV», «М1» і «М2») - 0,75 грн за 1 абонента в місяць. З 1 січня вартість дистрибуції складе 1,5 грн за абонента. 

Пакет каналів «Медіа Група Україна» (3 канали: «Україна», «НЛО TV» і «Індиго TV») - 0,45грн за 1 абонента в місяць. 

Пакет каналів Inter Media Group (9 каналів: «Інтер», «НТН», «Мега», «Enter-фільм», «Піксель», «K1», «K2», «Zoom» і «EuroNews») - 3 грн за 1 абонента в місяць. 

«5 канал» - 0,1 грн за 1 абонента в місяць. 

Вартість, встановлена медіагрупами, буде додатково узгоджуватися з провайдерами та залежати від їх клієнтської бази. 

За словами представників медіагруп, в січні 2017 року представлені на сьогоднішній день ціни можуть вирости в кілька разів. 

Законопроект №3504 був розроблений в жовтні минулого року і в листопаді потрапив на розгляд до Верховної Ради України. Він кілька разів допрацьовувався, і був прийнятий 6 жовтня 2016 року. Президент України Петро Порошенко підписав законопроект 3 грудня цього року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: