Рада схвалила виділення 30 млн грн для кримськотатарського телеканала

Рада схвалила виділення 30 млн грн для кримськотатарського телеканала

Ухвалення закону унормує здійснення видатків держбюджету і забезпечить фінансову підтримку ТОВ «Телевізійна компанія «Антлант-СВ» для телеканала «ATR T»

Верховна Рада України ухвалила урядовий закон про внесення змін до Бюджетного кодексу щодо програм підтримки телерадіокомпаній АР Крим та міста Севастополь. Закон підтримало 227 народних депутатів.

Закон передбачає, що як виняток Кабінет міністрів «може визначати в 2016 році напрями використання бюджетних коштів на програми підтримки телерадіокомпаній», які функціонували на території Криму та Севастополя.

«Пропонуємо розглянути можливість підтримки окремих телерадіокомпаній, які на сьогодні здійснюють трансляцію в Автономній Республіці Крим», – сказав заступник міністра фінансів Євген Капінус, представляючи законодавчу ініціативу в парламенті.

Він зазначив, що на сьогодні Бюджетний кодекс передбачає можливість фінансової підтримки з бюджету для державних телекомпаній, суспільного мовлення.

Відповідаючи на його запитання про суму, яку планують для цього задіяти, член парламентського комітету з питань бюджету Костянтин Іщейкін повідомив: «Це не потребує додаткового фінансування. І сума, про яку йдеться, до 30 млн грн».

Згідно з пояснювальною запискою до законопроекту, його ухвалення унормує здійснення видатків держбюджету і забезпечить фінансову підтримку ТОВ «Телевізійна компанія «Антлант-СВ» для телеканала «ATR T».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: