З 15 травня Румунія почне виходити з карантину

З 15 травня Румунія почне виходити з карантину
Президент Румунії Клаус Йоганніс заявив, що не має наміру продовжувати надзвичайний стан

Наступній етап пом’якшення обмежувальних заходів з 1 червня

14 травня - останній день надзвичайного стану у Румунії, введеного на час пандемії коронавірусу. Президент країни Клаус Йоганніс заявив, що не має наміру його продовжувати. Про це йдеться на сайті глави держави.

«Я не буду видавати новий указ про продовження надзвичайного стану, і, таким чином, 14 травня - останній день, коли у нас введено надзвичайний стан. Починаючи з 15 травня, щоб тримати епідемію під контролем, ми увійдемо в так званий стан підвищеної готовності. Він забезпечується спеціальним законодавством, яке роз'яснює, як діяти в разі епідемії. Ми, на жаль, все ще перебуваємо в епідемії COVID-19», - сказав Йоганніс.

В Румунії, як і раніше, буде обмежене пересування між різними містами. Проте людям буде дозволено переїжджати в село або місто, де вони живуть, без необхідності давати письмове пояснення.

Маски для обличчя залишаються обов'язковими у громадському транспорті й у закритих громадських місцях. Лишається також заборона зустрічі більше трьох осіб.

Але з 15 травня в Румунії відкриються перукарні, музеї та стоматології. Будуть дозволені тренування, проте тільки для професійних спортсменів.

Президент Клаус Йоганніс повідомив, що наступний етап пом'якшення карантинних заходів у Румунії розпочнеться з 1 червня.

Нагадаємо, що в Україні продовжили карантин до 22 травня. У той же час Кабінет міністрів скасував низку обмежень, введених в Україні через епідемію коронавірусу.

 

 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: