З Москви до Києва вирушив спеціальний потяг з сотнями українців

З Москви до Києва вирушив спеціальний потяг з сотнями українців
З Москви до Києва вирушив спеціальний потяг з сотнями українців

У потягу більше 700 українців, які не могли самостійно виїхати додому раніше

З російської столиці кілька годин тому виїхав спеціальний потяг до Києва, повністю забитий українціями, які прагнуть повернутись додому.

Зранку потяг привіз до російської столицю громадян Росії. Залізничне сполучення між країнами вже тиждень як зупинилось і це ледве не остання можливість для українців повернутись на Батьківщину.

У купейних вагонах виключно громадяни України. І там жодного вільного місця.

«За сприянням посольства та «Укрзалізниці» вирушає 716 наших громадян до України, повертаються до Києва, але записано, з'явилося значно більша кількість громадян, які бажають виїхати. Проте у них залишається можливість виїхати через автомобільні пункти пропуску», - заявиви консул посольства України в Росії Владислав Жорницький.

Потрапити до вагонів можно було лише після вимірювання температури. Багато пасажирів були у захисних масках. Зазначається, що бажаючих сісти в цей потяг було в двійчі більше, тож ті, кому все ж таки пощастило, не приховували своїх емоцій.

«На мою думку, це дуже актуально і дуже важливо, багато людей у Москві залишилось у тій ситуації, що немає де буть, а додому потрібно їхати - їхати немає чим», - каже одна з пасажирок потягу.

Це не евакуація, а спеціальний рейс, адже квитки на потяг продавались у касі. Їх розкупили за дві години. Решта, кому їх не вистачило, будуть добиратися додому вже автівками, хто як може.

Нагадаємо, московський патріархат оголосив своїх батюшок лікарями і відмовився закривати церкви.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: