Аваков назвав умови, за яких буде введений надзвичайний стан в Україні

Аваков назвав умови, за яких буде введений надзвичайний стан в Україні
Глава МВС Арсен Аваков

Глава МВС зазначив, що зараз найбільшим злочином є порушення режиму карантину

Наразі в Україні поки не потрібен надзвичайний стан чи комендантська година, але карантин має бути максимально повним, щоб не наражати на небезпеку себе, чи оточуючих.

Про це глава МВС Арсен Аваков в ефірі ТРК «Україна», повідомляє Департамент комунікації МВС України та МВС у Facebook

Як зазначив Аваков, найбільшим злочином зараз є порушення режиму карантину.

«Люди наражають на небезпеку не лише себе, але й своїх рідних і оточуючих. Поки нам не потрібен надзвичайний стан чи комендантська година, але карантин має бути максимально повним. Якщо доведеться ввести комендантську годину, як це вже зробили у низці європейських країн, то доведеться вводити й надзвичайний стан», - зазначив Аваков.

Глава МВС нагадав, що в рамках надзвичайної ситуації напрацьований механізм, коли за вказівкою головного санітарного лікаря поліція в разі необхідності примусово ізолює хворого.

Аваков зазначив, що при перетині кордону усі українці, які поверталися на батьківщину, підписували зобов'язання про самоізоляцію, поліція володіє усіма базами даних та поступово контролює дотримання режиму.

«За останні кілька тижнів сотні тисяч людей повернулися до України, всі підписали зобов'язання про самоізоляцію. Поліція володіє усією базою громадян, які перетнули державний кордон, і ми контролюємо цю ситуацію. Йдуть перевірки, дзвінки. Якщо люди це будуть ігнорувати - тоді штраф або кримінальна відповідальність», - додав він.

Нагадаємо, в Україні зафіксовано 356 випадків коронавірусної хвороби COVID-19.

За даними ЦГЗ, станом на 22:00 28 березня в Україні 356 лабораторно підтверджених випадків COVID-19.

За добу виявлено 46 нових випадків.

Усього зафіксовано дев'ять летальних випадків від COVID-19 в Україні. П'ять людей вже одужали — повторне лабораторне дослідження не виявило вірусу в організмі.

Як повідомлялося, в Україні виявили коронавірус Covid-19 у ще одного народного депутата. Захворіла позафракційна нардеп Ганна Скороход, яку раніше виключили з фракції «Слуга народу».

Нагадаємо, також народний депутат Сергій Рудик втрапив до лікарні з діагнозом коронавірус.

У народного депутата від «Опозиційної платформи – За життя» Олександра Лукашева виявили коронавірус Covid-19.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: