З полону бойовиків «ЛНР» визволили вінницького студента-патріота

З полону бойовиків «ЛНР» визволили вінницького студента-патріота

Хлопець перебував у полоні в окупованому Луганську з 2017 року

Співробітникам Служби безпеки України вдалося повернути студента вінницького вузу, якого під час візиту до Луганська затримали бойовики «ЛНР» та незаконно утримували в полоні.

Про це 7 червня повідомляє прес-центр СБУ.

Встановлено, що хлопець у 2017 році разом з батьками поїхав до Луганська для вирішення майнових питань. «Під час перебування в місті студент разом з місцевими патріотами підняв на флагштоку біля школи, де раніше навчався, прапор України. Патріоти також намалювали національну символіку на фасаді будівлі навчального закладу», - розповіли в СБУ.

Хлопців затримали бойовики та насильно утримували у будівлі місцевої пенітенціарної установи. «При цьому українських бранців допитували представники «МГБ ЛНР», які застосовували до них заходи психологічного та фізичного тиску», - заявили в СБУ.

Зазначається, що «унаслідок ефективної оперативної комбінації» співробітники СБУ вивели незаконно затриманого студента на підконтрольну українській владі територію та повернули до Вінниці.

За матеріалами управління СБУ у Вінницькій області відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 146 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, МЗС наполегливо рекомендувало громадянам України утриматися від поїздок до Російської Федерації для відвідання змагань фінальної частини чемпіонату світу з футболу, яка відбудеться з 14 червня по 15 липня.

Також міністерство оприлюднило список контактів, за якими слід звертатися українцям, які все таки поїдуть на футбол до Росії, у разі, якщо їм буде потрібна допомога.

Як відомо, перший віце-спікер ВР Ірина Геращенко повідомила, що близько п’яти тисяч громадян України придбали квитки на чемпіонат світу з футболу у Росії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: