За порушення правил відвідування зони відчуження ініціюють посилення покарання

За порушення правил відвідування зони відчуження ініціюють посилення покарання

Посилити покарання хочуть через зростання незаконних відвідувань зони відчуження

Державне агентство з питань зони відчуження ініціює посилення покарання за порушення правил відвідування чорнобильської зони.

Про це повідомляє прес-служба ДАЗВ.

Посилити покарання хочуть через зростання незаконних відвідувань зони відчуження.

«Ми докладаємо чимало зусиль щодо інформування громадськості про те, що нелегальне перебування у зоні відчуження може привести до опромінення вище допустимих нормативів. І більшість людей про це знає. Але ми бачимо, що так звані «сталкери» і досі шукають у зоні відчуження адреналін. Діюча на сьогодні система покарання за порушення правового режиму не зупиняє правопорушників», — заявив голова ДАЗВ Віталій Петрук.

Він наголосив, що відвідувачі наражають себе на небезпеку і ризикують винести радіаційні матеріали за межі зони відчуження.

«Правопорушники можуть отримати значні дози опромінення і на відносно «чистих» ділянках зони відчуження, або натрапити на хижаків, які потенційно можуть напасти на людину. Тому, для безпечного відвідування зони існують спеціально визначені маршрути і кваліфіковані гіди», — ідеться у повідомлення.

Раніше повідомлялося, що співробітники поліції затримали в зоні відчуження ЧАЕС три групи сталкерів, у тому числі двох громадян Росії.

Четверо людей були затримані в районі варти «Терехи», ще троє —Прип'яті.

Третю групу сталкерів, які незаконно проникли на територію зони відчуження, поліцейські зустріли в районі відселеного села Залісся.

Серед п'ятьох двоє — громадяни РФ — 24-річний москвич і 28-річний мешканець Санкт-Петербурга.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: