За повторний референдум щодо відносин з ЄС висловилися уже два мільйони британців

За повторний референдум щодо відносин з ЄС висловилися уже два мільйони британців
ВВС

Петинція про новий референдум стрімко набирає підтримки.

Ініціатор повторного референдуму, автор петиції Вільям Олівер Хілі наполягає, що явка при прийнятті історичного рішення не повинна бути нижчою 75%, якщо розрив між переможцями і переможеними становить менше 20%, передає ВВС.

Кількість прихильників проведення повторного референдуму стрімко зростає. Петиція, підписатися під якою можуть лише громадяни Великобританії або люди, які постійно проживають в країні, з'явилася в п'ятницю вдень. За перші 12 годин її підписали 555 тисяч людей. 

Опівдні в суботу під петицією, розміщеній на сайті парламенту країни підписалися вже близько мільйона громадян. До цього моменту кожну хвилину під петицією з'являлося близько 1000 нових підписів. Парламент зобов'язаний розглядати будь-яку петицію, що набрала більше 100 тисяч підписів. Уряд Великобританії має в обов'язковому порядку відповідати на петиції, що набирають більше 10 тисяч підписів.

Два мільйони британців таким чином висловили невдоволення підсумками референдуму про членство в ЄС, в якому майже 52% виборців висловилися за вихід з Євросоюзу. В абсолютних значеннях це рішення підтримало 16,8 млн виборців проти 15,7 млн осіб, що бажають залишитися в ЄС. Явка склала 72%. У Лондоні з помітним відривом перемогли прихильники збереження членства в ЄС.

Як повідомлялося, жителі столиці Англії Лондона збирають підписи за незалежність від Великої Британії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: