Закиданий яйцями Познер втік із Грузії

Закиданий яйцями Познер втік із Грузії
Володимир Познер покинув Грузію разом зі своєю делегацією, яку він привіз для святкування 87-річчя
Фото: Sputnik / Stringer

Раніше Познер зааявляв, що Грузія втратила Абхазію назавжди

Російський журналіст Володимир Познер змушений був терміново покинути Грузію, ледве прибувши туди. Він збирався відсвяткувати день народження в Тбілісі, але на його приїзд відреагували громадські активісти, влаштувавши російському пропагандисту «теплий прийом» аж до сутичок з поліцією біля готелю.

Познер покинув Грузію разом зі своєю делегацією, яку він привіз для святкування свого 87-річчя. Відомо, що напередодні Познер прибув у Тбілісі чартерним рейсом разом з гостями в кількості близько 50 осіб. Деякі з його гостей – внесені в базу даних сайту «Миротворець» за порушення цілісності кордонів України.

Далі приїзд Володимира Познера в Грузію викликав масові акції протесту під готелем, де журналіст зупинився разом з гостями. Проти перебування Познера в Тбілісі висловилися не тільки прості жителі країни, але і політики.

На акції протесту під готелем Vinotel били в барабани, свистіли у свистки, стукали по металевим предметам, а потім відключили електрику в усьому будинку. На місце події прибула поліція, яка спробувала перешкодити учасникам акції прорватися в будівлю готелю.


Сталися сутички між протестантами та поліцією. В акції брали участь представники грузинського громадянського руху «Сірцхвіліа» (Ганьба). Вони відзначили, що Познера не можна було впускати до Грузії, оскільки він не визнає територіальну цілісність країни.


А потім демонстранти викликали в готель інспекцію праці та заявили, що Познер зі своєю делегацією порушили комендантську годину. Варто відзначити, що комендантська годину порушили всі учасники – оскільки вона діє з 9 вечора.


Як повідомляють грузинські ЗМІ, поліція оштрафувала готель на $3000 (10 000 ларі) і повідомила, що Познер і його супутники теж будуть оштрафовані. Після скандалу журналіст разом зі своїми гостями вийшли з будівлі та під охороною поліції переїхали в інший готель. Автобус закидали яйцями й написали на асфальті: «Геть з Грузії!»

Протестанти поїхали слідом за Познером до іншого готелю і там теж влаштували акцію протесту, закидавши будівлю яйцями. Рано вранці в четвер Познер змушений був покинути Грузію – в аеропорт його доставили в супроводі поліції.

У 2017 році Познер дав інтерв'ю грузинському телеканалу «Імеді», де невтішно висловився про відносини грузин і абхазів.

«Бійок було дуже багато при мені. Про абхазів грузини говорили, що вони мало не злізли з дерев, що вони неповноцінні. Я це дуже добре пам'ятаю. І ніякої дружби я не спостерігав», - заявляв журналіст.

Раніше він неодноразово висловлювався з приводу війни в Грузії у 2008 році й говорив, що Грузія втратила Абхазію назавжди.

Володимир Познер – радянський, російський та американський журналіст, телеведучий і радіоведучий, письменник. Ведучий авторської програми «Познер» на Першому каналі російського ТБ. Батько – росіянин, а мати – француженка. Народився в 1934 році. Коли Познер був дитиною, мати відвезла його в США. А потім вся родина перебралася до Франції. У 1952 році вони повернулися в СРСР.

Працював на радянському телебаченні, потім на російському. Вів міжнародні телемости та міжнародні передачі, працював на ТБ в різних країнах світу. Був президентом Академії російського телебачення. Має три громадянства – Росії, Франції та США. Підтримує атеїзм і прихильник легалізації одностатевих шлюбів.

Неодноразово заявляв, що не відчуває себе росіянином і жителем РФ, погрожував виїхати у Францію, але при цьому залишався працювати в Росії. Критикував роботу ЗМІ РФ за час подій на Кавказі у 2008 році, у 2015 році заявляв, що в Росії немає незалежних ЗМІ та журналістики.

Варто відзначити, що він критикував окупацію Криму і дії президента РФ Володимира Путіна.

«Якщо Україна вистоїть, якщо в ній залишиться вільна преса, і закони, які не переписуються щодня на більш диктаторські, то це стане непоганим місцем, щоб жити. Київ красивіше Москви, смачна кухня, низькі ціни, українці та росіяни завжди зрозуміють один одного в побуті, нас стільки пов'язує. Клімат м'якше, залишиться, хрін з нею, Одеса для морських справ», - так висловлювався журналіст про Україну.

Хоча у 2019 році це не завадило Володимиру Познеру незаконно відвідати Крим для того, щоб очолити журі конкурсу ТЕФІ-капітал.

Також Володимир Познер в інтерв'ю Гордону заявив, що Росія могла б легко завоювати Україну.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: