Грузини закидали яйцями готель, де російський пропагандист святкував день народження

Грузини закидали яйцями готель, де російський пропагандист святкував день народження
Біля готелю Познера тривала акція протесту через висловлювання телеведучого про Абхазію
Фото: formulanews.ge

У Тбілісі влаштували протест через приїзд російського журналіста Володимира Познера, були сутички з поліцією

Опальний російський телеведучий Володимир Познер приїхав у Тбілісі, щоб відсвяткувати день народження – 1 квітня йому виповнюється 87 років. Разом з ним в грузинську столицю прибули «до 50 представників російського шоу-бізнесу», повідомила 31 березня «Грузія Online».

Познер і його супутники зупинилися в готелі Vinotel Boutique Hotel. Біля готелю почалася акція протесту через висловлювання телеведучого про Абхазію. У 2017 році в інтерв'ю грузинському телеканалу «Імеді» Познер розповів, що в 1970-х роках часто бував в Абхазії і зробив висновок, що відносини між грузинами і абхазами були «жахливими».

«Бійок було дуже багато при мені. Про абхазів грузини говорили, що вони мало не злізли з дерев, що вони неповноцінні. Я це дуже добре пам'ятаю. І ніякої дружби я не спостерігав», – цитувало Познера грузинське видання «Сова».

Після цього ведучого розкритикували в Грузії. Сам він заявив, що сказав те, що думав.

У середу ввечері в акції протесту біля готелю Vinotel учасники акції заявили, що Познера не можна було пускати на територію Грузії, так як він не визнає територіальну цілісність країни. Вони свистіли в свистки і барабанили по металевих поверхонь, щоб створити «дискомфорт» Познеру і його гостям, пише «Сова».

Протестувальникам також вдалося відключити електрику в будівлі готелю, повідомили телеканал «Руставі-2» і видання «Новини-Грузія».

МВС Грузії заявило, що Познер законно в'їхав в країну, так як має громадянство США. До Vinotel прибули поліцейські. Вони завадили протестувальникам прорватися до готелю, через що між ними і учасниками акції відбулися зіткнення.

За інформацією «Руставі-2», демонстранти викликали в Vinotel інспекцію праці, заявивши, що Познер і його гості порушили комендантську годину, яка введена в Грузії в зв'язку з коронавірусом і діє з дев'ятої години вечора. Інспекція оштрафувала готель на 10 тисяч ларі (майже три тисячі доларів). Поліція заявила, що Познера і його супутників теж оштрафують.

Після початку акції телеведучий і його гості покинули Vinotel під охороною поліцейських. Вони переїхали в готель Rooms. Протестуючі теж перемістилися до нього і стали закидати будівлю сирими яйцями. На асфальті біля готелю фарбою написали «Геть з Грузії!».

9_27

«Я вже третій рік відзначаю свій день народження в Тбілісі. Я приїхав не говорити про політику, а відзначити свій день народження », – цитує Познера видання «Новини-Грузія». Опальний телеведучий відмовився відповідати на питання, що стосуються його думки про статус Абхазії.

У розмові з «Ріа Новини» Познер повідомив, що знаходиться в безпеці, його захист забезпечує поліція. Він додав, що збирався відлетіти з Тбілісі 3 квітня.

«Але на сьогоднішній день я не знаю, коли ми полетимо, може бути і раніше», – додав росіянин.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: